”Mina” hästar (sorry Lena :=))!

Idag har Lina tagit lite kort på ”mina” hästar i hagen och jag vill gärna visa dom eftersom jag tycker att korten verkligen visar gossarna så som de är.

Först en bild på Archie. Han ska alltid fram först och är väldigt intresserad av det man gör! Notera att dalmas-luggen är intakt :=)!

Som sagt: ”Störst går först”. Det finns inte i sinnevärlden att Birk skulle våga/vilja (?) tränga sig före Arch. Han är alltid steget bakom och verkar trivas med den rollen. Han står också alltid i lä bakom Archie när det regnar/blåser: då är det säkert skönt att ha en större kamrat att gömma sig bakom.

Här tycker jag faktiskt att Birk ser lite ”slug” ut -men det är nog skenet som bedrar :=). Han är mycket snäll och foglig!

Den mest talande bilden! Archie som bara måste kolla vad Lina håller på med medan Birk säkert ”skiter i vilket” (notera avståndet).
Så är det alltid när jag och Lena städar hagen från bajs. Vi brukar köra in med en stor skottkärra och var sin spångrep och sedan sätter vi igång. Archie är oss hack i häl hela tiden, ”hjälper till” medan Birk inte ens verkar reflektera över att vi är där.
Tack Lina för korten!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Lina

  Hihi ja jag gick över på andra sidan hagen (alltså till allén) för det låg nått täckesliknande där i hagen som jag skulle kolla, och Archie följde mig längs hela staketet medan Birk ställde sig i mitten av hagen och snurrade runt allt eftersom jag gick 😉

  Varsegod!

  Svara
 2. Lina

  jo jag såg det. skulle mest kolla så att det inte tillhörde någon av gossarna (:
  Haha kan också berätta att han försökte backa på den kärran dom kör hö med, så förklarade jag för Sofie och Viola (Sofie som har e.m. på lördagarna) att han tycker om att backa in i skottkärror och liknande. Sen när jag skulle mocka ut några bajshögar innan jag la in den nya spånen så ja, mycket riktigt – han backade in direkt och började klia sig helt aggresivt haha 😛 knäpphäst!

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Jag undrar om det är SLUMPEN att jag har fått 2 hästar med EXAKT samma beteende (Heron och Arch)eller om den kanske ÄR vanligt att hästar VILL stå med bakbenen mellan skalmarna (handtagen) på skottkärror????

  Man skulle kunna tro att Arch har en önskan att bli travhäst eftersom han så gärna vill ha skottkärrorna i baken, som en liten sulky, ha ha….?!?!?

  Det ser väldigt lustigt ut för om man ställer Archie på stallgången och börjar mocka bakom honom så kommer han inte till ro förrän han ställt sig i sin ”position” med bakbenen mellan skalmarna på skottkärran. Folk brukar tycka att det ser riskabelt ut så som han står och då måste man förklara att det är först då han FÅR stå mellan skalmarna som han står lugnt och stilla. Annars måste man hela tiden mota honom därifrån och då tycker i alla fall jag att han lika gärna kan få stå så direkt.

  Och som sagt….Heron var EXAKT, EXAKT likadan! Décima, min DAM, skulle aldrig nedlåta sig till sådant barnsligt beteende :=).

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Hej Lina!

  Jag kan ju fråga Cornelia om inte hon kan låta mig ÅKA MED i sin trav-vagn så kan både Arch och Soya springa bredvid = ägaren slöar och djuren jobbar :=)! Smart va!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>