Bloggstatistik eller jag borde kanske skaffa tre barn!

Jag tycker att det är intressant hur mycket man kan utläsa av min bloggstatistik, eller i alla fall vilka tolkningar JAG gör av den.

Flest läsningar brukar det vara på måndagarna= läsarna har kanske inte haft tillgång till internet/ haft annat att göra under helgen och vill uppdatera sig.

Av alla vardagar är det nästan uteslutande på fredagarna det är minst läsningar = folk kanske slutar tidigare på jobbet, förbereder sig inför helgen osv.

På lördagarna och söndagarna är det MINST läsningar vilket jag inte bara tolkar som att folk har viktigare saker för sig på helgen än att läsa just min blogg utan framför allt att jag tror att MÅNGA (de flesta?) läser bloggen på ARBETSTID :=)!!!

På våren och sommaren är det också färre läsningar = fint väder, folk är mer utomhus och på ”röda dagar” är det också färre läsningar än när folk jobbar :=).

Jag har under väldigt lång tid haft ett ganska konstant antal läsare, i genomsnitt 100 stycken per dag.

Läste nyligen att ”Sveriges yngsta 3-barnsmamma” (en 18 årig tjej som först fick en dotter och sedan ytterligare 2 tvillingdöttrar något år senare) har en blogg som läses av 50.000 personer i veckan! Ja, där ligger man (jag) onekligen i lä.

Fast oavsett om man har någar hundra eller tusentals läsare i veckan så verkar det relativt tunnsått med kommentarer, i alla fall på de bloggar jag själv följer.

”Havrepappans” blogg på Hippson har ju redan haft hundratusentals läsningar men inte ens hans inlägg kommenteras av särskilt många personer (ibland inte ens 10 per inlägg).

Själv tycker jag att det är jätteroligt med kommentarer på mina inlägg, annars vet man ju inte vad folk tycker. Håller läsarna med eller anses man som helt knäpp med bisarra idéer :=)?

Fördelen med min kommentarhantering är att ingen kan publicera något utan att jag har godkänt inlägget i förväg. Jag har förstått att man kan råka väldigt illa ut om man skulle släppa kommentarhanteringen lös; det finns sorgligt nog en hel del människor som kan tänka sig att skriva precis vad som helst om de får fria tyglar och under anonymitetens täckmantel dessutom.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Moa

  Jag kollar i alla fall in din blogg om inte varje dag så åtminstone varannan, helg eller vardag. Fast det är klart, då jag pluggar och endast är i skolan två-tre dagar i veckan så är gränsen mellan vardag och helg lite flytande…

  Svara
 2. Ulla

  Hej Birgitta!
  Jag är en av dom som läser din blogg så gott som varje dag (både hemma och på jobbet). Du har en bra blogg och den är intressant att läsa, lite ”blandat och gott”! Däremot är jag dålig på att kommentera, tycker liksom att andra säger det mycket bättre än jag…:).

  En orsak är också det att jag inte har en egen häst,(rider på ridskola), och mycket handlar just om ”livet med egen häst”, så att säga.

  Du har ju ridit i många år, själv har jag hållt upp i många år, närmare bestämt 40 år, och börjat rida igen. Nu kan jag inte fatta att jag en gång slutade! Det är så himla roligt:)!

  Du nämnde för ett tag sen i din blogg om ”var hovsmörjan och långa chaps tagit vägen”. När jag började rida nu igen så var det en hel del saker jag aldrig hade hört, bl a ”chaps”, jag letade som en galning på nätet för att få en förklaring till vad ”schabrak” var för något (vi hade vojlockar!). Sen alla dessa skydd och nosgrimmor och gud vet vad! Vi hade träns (utan nosgrimmor). För att inte tala om alla dessa täcken som tycks användas stup i kvarten! Fryser hästar mer idag än förr?! Fast iofs är det nog skönt för pållarna att ha dom ibland:).

  Så det är en hel del nya saker som jag är tvungen att lära mig! Men hovsmörjan kommer jag ihåg…

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Hej Ulla och tack för en lång och rolig kommentar.

  Jag tror att många som liksom du gjort ett längre riduppehåll känner igen sig i din beskrivning; det gör JAG i alla fall till 100 % även om jag inte gjort något uppehåll.

  Om du inte redan läst mitt inlägg från 08-04-06 med rubriken ”Mode” så skulle jag vilja hänvisa till det :=). Där tar jag upp lite av det som du också nämner.

  Vad gäller huruvida hästar fryser mer idag än ”förr” så skulle man kunna göra det enkelt för sig och påstå att dagens hästmaterial går mot en förädling och att de med fullblod uppblandade halvbloden av idag därför har lättare för att frysa än arméns lite tyngre hästar från tex 50-talet.

  Dock tror jag att detta kanske bara är 10 % av sanningen .

  Personligen tror jag att det mer beror på andra faktorer som att det idag är vanligare att ”gemene man” har häst eller är medryttare/ delägare. Och UTBUDET av hästsaker är idag ”tusen” gånger större än för bara 20 år sedan samtidigt som priset på ett täcke knappast har stigit (om vi talar om de billigaste täckena).

  När jag köpte mitt första hästtäcke fanns det knappt några att välja bland och jag minns att mitt kostade ca 500:–. Storlek 155 fanns knappast att få tag på utan jag fick köpa 145 trots att hästen egentligen hade behövt ett större.

  Och med en spridning av hästhållningen till ”kreti och pleti” följer också att den gedigna hästkunskapen som fanns ”förr” vattnas ur. Alla som har häst idag har inte de kunskaper som de kanske skulle behöva och tror då tex att en häst behöver ett täcke mitt i sommaren i ett välisolerat stall, bara för att ta ETT av många, många exempel (don´t get me started…..).

  Svara
 4. Marre

  Åh, vad roligt att du börjat rida igen Ulla! Här är ytterligare en som hållit upp i 28 år och börjat igen. Och köpt mig en kuse dessutom.
  Går också in och läser din blogg varje dag med stooooor behållning, Birgitta. Har skrattat många gånger. Du skriver så härligt. Har lagt dig till min favoritlista!!!
  Sluta aldrig skriva.
  kram Marre

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>