Stategier för att slippa vara ”snäll”

Härom dagen skrev jag ju ett inlägg om hur snälla människor ibland kan bli utnyttjade just för att de är snälla och inte vågar säga ifrån/ säga nej och jag hann inte mer än publicera inlägget så stötte jag på en kvinna i stallet som jag tycker är ett utmärkt exempel på ovanstående.

Detta var samma dag som jag klippte en ponny i stallet och då jag beklagade min onda rygg efteråt berättade kvinnan att hon, för att slippa klippa andras hästar hade valt att sälja sin klippmaskin! ”Jag kunde inte säga nej” menade kvinnan och då var det lättare att inte ha någon klippmaskin än att behöva förklara sig.

Själv hyrde jag ju ut mina första transporter regelbundet men då jag köpte det näst senaste släpet som var tämligen nytt och i väldigt gott skick kände jag att jag inte längre ville riskera alla möjliga skador åsamkade av andras hästar (mina egna har aldrig så mycket som gjort en repa).

För att slippa fortsatt uthyrning höjde jag priset rejält och slapp på så vis nästan alla kunder :=). Och de jag inte slapp genom priset slapp jag genom att detta var en 1500 kg släp som inte så många ”vanliga” bilar får dra. När jag hade ett 1250 kg släp kunde mer eller mindre ”alla” bilar dra det så då var det extra populärt att låna eftersom inte alla mackar har så lätta släp och många bilar inte får dra mycket mer.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>