Jag har blivit Ullareds-skadad…..

och jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt…dvs har jag blivit ännu mer ekonomisk eller ”dum-snål”?

Ända sedan jag ”upptäckte” Ullared för kanske 5 år sedan har jag köpt merparten av min häst och ryttarutrustning där. Det har blivit en hel del ridbyxor, täcken, schabrak, lindor, vitaminer, ridstrumpor, handskar, spö med mera och jag har till 95 % varit oerhört nöjd med det jag köpt.

Väldigt snabbt började jag in i det sista att undvika att handla hästgrejer någon annanstans, framför allt om jag visste att en Ullaredsresa var i antågande.

Och en nackdel med att köpa så mycket så billigt där är att jag numera tycker att det mesta i andra hästaffärer är hutlöst dyrt.

Var i en helt ”normal” ridsportaffär utanför Malmö (Flädie) härom dagen och förfasades över exempelvis olika vinterridjackor som kostade upp emot 2000 kronor och ibland ännu mer.

För mig är det obegripligt hur man kan köpa en så dyr jacka som man tänker använda i en dammig och smutsig miljö med risk för att bli både nerdrägglad av hästen och få allt möjligt annat ”jox” på plagget. Inte ens mina arbetskläder eller jackor jag bär privat utanför stallet kostar så mycket och när jag vet hur väldigt mycket billigare man kan få en fullt funktionsduglig OCH snygg jacka så baxnar jag över priset.

En annan produkt jag baxnade över var Roeckl-handskarna som jag nu för första gången passade på att prova ”live”.

Jag har läst så många lovord om dessa, tydligen extraordinära och på alla vis förträffliga ridhanskar och var väldigt nyfiken på hur de egentligen ser ut och framför allt känns att bära.

Efter en liten utprovning måste jag krasst konstatera att mina händer tydligen inte förstår denna form av lyx eftersom de tyckte att dessa 349-kronors handskar kändes i princip som de jag köper i Ullared för 69 kronor och utseendemässigt var det banne mig inte mycket som skilde heller.

Nu kanske det är så att dessa Roeckl-handskar håller långt mer än typ 5 gånger så lång tid som mina Ullaredshandskar (dvs i mer än 2½- 5 år) och i så fall kan ju det 5-dubbla priset vara berättigat men jag vet inte…

Nä…snåljåpen Birgitta kommer nog även framöver att undvika att handla hästgrejer annat än på GEKÅS- för mig känns det som att det finns vettigare saker att lägga sina pengar på än saker som kostar långt mer bara för att det råkar stå ”PIKEUR” eller något annat ”fiiiint” märke på dom.

Jag är den första att tillstå att kvalité OFTAST lönar sig och att denna ofta KOSTAR men det är just det som jag gillar med Ullared: grejerna håller hur bra som helst.

Men åter igen; exempelvis täcken från fina hästaffären håller kanske i 10-15 år medan mina Ullaredstäcken håller i 5 år men ärligt talat skulle jag inte vilja ha samma täcke i 10 år- lite förnyelse vill till och med den förändringsobenägna Birgitta ha :=).

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Roeckl-handskarna ÄR oslagbara om man får rätt modell, dvs den i skinn i handen och kraftigt tyg ovanpå. Supersköna och extremt hållbara. Däremot så är modellen med konstmaterial helt värdelösa. Materialet delar sig så att ytan faller av i flagor. Hade ett par i max 1 månad innan det var dax att slänga dem. Kass för 350 spänn! I det stora hela så tror jag också att man lika bra kan köpa en billig handske med tanke på hur illa behandlade de oftast blir i stallmiljö. Inga handskar håller för det i längden. Däremot har jag provat att köpa billigare ridbyxor. Min erfarenhet av dessa är inte bra, de har inte hängt med en säsong vilket jag tycker är oacceptabelt. Lägger därför gärna en stor peng på Pikeur byxor som håller i åratal…

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Det var modellen i konstmaterial jag provade och det du beskriver händer med dessa (ytan ”flagnar av”) händer med mina Ullaredshandskar för 69 kronor också, i alla fall efter ett tag, dock inte efter 1 månad :=). Kan också börja lukta svett och det är väl mest det + ”flagningen” som gör att jag vill byta efter några månader.

  De ridbyxor jag köper i Ullared kostar max 300:–/ paret, vissa har varit billigare ändå (har några par som kostat 199:–). Detta är tygskodda byxor, jag vill inte ha skinnskodda men annars kostar de kanske 100:– mer. Eftersom jag har 3-4 par som jag skiftar mellan (det kan man ju unna sig till det priset :=)) så vet jag inte riktigt hur länge de håller eftersom jag bara har haft dom i några år.

  Förresten skulle jag nog tröttna på att ha ett och samma par byxor i många år, då vill det nog till att man har några att skifta mellan.

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Råkade av misstag avvisa en kommentar som Aramis skrev (och då går det inte att publicera den i efterhand utan bara kopiera in texten) men så här skriver hon:

  Hej och hå Birgitta! Detta är Aramis som skriver :o) Jag har skrivit en hel del om GEKÅS-prylar kontra ”vanliga” hästbutikprylar och inte minst om de handskar du nämner (ROECKL kontra Ullaredshandskarna för 69 kronor som du talar om). Till och med lagt upp bilder på de båda – jag tycker, precis som du, att skillnaden inte är särskilt slående MEN vill poängtera att jag tycker väldigt mycket om ROECKL-handskarna… Priset är dock liiiite i överkant…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>