Tips på hästbloggar och/eller hästrelaterade hemsidor?

Eftersom jag tycker att ni får så många tips om allt möjligt av mig här på bloggen så vill jag också kunna utnyttja er kunskap ibland :=).

Ni var en stor hjälp då jag skulle bestämma mig för om jag skulle köpa en I-phone eller ej och nu kommer jag med nästa förfrågan:

Har ni tips på intressanta hästbloggar eller hemsidor som rör hästar som ni brukar följa/ läsa??

Med intressanta menar jag inte den typen av bloggar som jag refererar till som ”bloggar för inbördes beundran” där hobbyryttare inte redogör för annat än vad de gör dag för dag med sin häst (”idag skrittade jag ut i regnet”) och/ eller där personens läsare bara skriver kommentarer i stil med ”gud så vacker din häst är” eller ”du rider verkligen bra”.

Sådana bloggar är säkert jätteintressanta (hmmm…..) för den närmaste inre kretsen av vänner och bekanta men jag efterlyser mer hemsidor och bloggar där det förekommer debatter, diskussioner, där man får tips och råd och dåd kring olika saker som har med hästar att göra.

Har ni några sådana på lager så vore det kul om ni ville dela med er!

Mitt eget bidrag får bli denna nystartade blogg:

http://casey.webblogg.se/index.html

som kanske blir en följetong för min del framöver?

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Emma

  Jag tycker att ridskolan jag rider på har en hemskt trevlig blogg. Det är en av ägarna till ridskolan som skriver där och jag tycker hon har en himla trevlig inställning till hästar och ridning!

  uppsalaponnyklubb.bloggplatsen.se

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Prick: jag har precis läst inlägget du refererar till och kan bara nicka och le igenkännande.
  Jag var själv sambo med en fd travtränare (en halvkändis i trav-periferin då och död sedan länge) för ca 20 år sedan och minns VÄL travfolkets fördomar och ibland nästan avsky mot ridmänniskorna och vice versa:-).

  En sak som många ansåg då i alla fall var att ridfolk ”klemar” mer med sina hästar och det är jag benägen att hålla med om.
  Travhästar är enligt mig oftast mycket lättare att hantera just för att det inte är så mycket dalt i travstallarna.
  Att det sedan är mer ”industri” över hur travhästar tränas, i alla fall hos tränare är en annan historia.

  Svara
 3. Anonymous

  Här har du en riktigt härlig tjej som bloggar om sina tre hästar. Definitivt ingen inbördes beundran, men med en stor dos humor och självironi!=) Jag tycker hon är helskön!

  Svara
 4. Anonymous

  Nice blog check out my arcade site!

  [url=http://blackpenguin.net]online games[/url]

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>