Speciella annonser, del 6

Otroligt….någon har ”snott” min affärsidé :=)!

http://www.blocket.se/goteborg/Last_traning_24356391.htm?ca=23_11&w=3

Skämt å sido men detta är nog något jag hade kunnat tänka mig att ägna mig åt om jag hade blivit arbetslös.

Sedan är frågan om:

1. man hade blivit anlitad i någon större utsträckning?

2. man hade misslyckats alternativt blivit ihjälsparkad av vissa GALNA hästar där ägarna säkert redan har provat med allt utan resultat?

Skulle vara intressant att veta om annonören ovan lämnar någon form av ”lyckas-garanti”. För man kan väl inte ta 300:– i timmen, hålla på i 5 timmar utan att få in hästen och sedan kräva 1500:– i betalning innan man kör hem med oförättat ärende, eller?

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Paula i norr

  Min tränare hjälper folk med lastning, han är ganska flitigt anlitad faktiskt :). Allra värsta hästen han provat lasta var faktiskt mitt förr-förra halvblodssto. Hon var en sk tävlingshäst men inte sjutton kom vi iväg på varken tävlingar eller kurser, hon kunde bråka en hel dag på rampen innan jag gav upp av ren utmattning.. 1.5 timme tog det för honom att lasta henne, men det var som sagt den absolut värsta hästen han haft att göra med :D.

  Svara
 2. Moa

  Min gamla tränare är också en fena på att lasta knepiga hästar, jag har bara sett henne ”misslyckas” med en häst. Hon får visserligen in honom, men han är inte helt tillfreds med det och lastträningen ”fastnar” inte till nästa gång, det blir samma visa då. Alla andra hästar som hon lasttränar brukar bli lättare och lättare att lasta tills de till slut går in själva, men inte den här herrn… Lite lättare har det blivit, han blir inte lika spänd och hysterisk som tidigare, men tid tar det fortfarande.

  Av vad jag läst i din blogg Birgitta, så verkar ni ganska lika (du och tränaren, inte du och den knepige hästen). Kanske därför jag gillar bloggen. 🙂

  Undrar dock hur långt man skulle komma men en sådan där annons. Den säger ju ingenting om erfarenhet, och jag har sett tillräckligt många som har gjort mer för att stjälpa än hjälpa när det kommer till lastning för att våga ringa någon som lägger ut en sådan där annons…

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Nej, jag skulle verkligen inte heller låta vem som helst ”provlasta” ett besvärligt djur.
  Har sett för mycket tokigheter vid lastning och ibland rent utav FARLIGA metoder (att täcka över hästens huvud så att den inte ser något tex).
  Jag brukar säga att man alltid ska tänka på att det ska komma en NÄSTA gång, dvs många kan lasta en svår häst EN gång men den som är skicklig gör att det går lättare och lättare för varje gång medan den mest oskicklige kanske aldrig mer får in hästen med samma metod ( oftast VÅLD enligt min erfarenhet).

  Svara
 4. Paula i norr

  Tyvärr visade hon sig ha pålagringar i hovlederna, så vi kom inte iväg på någon fler tävling! Han kör med metoden att skicka hästen framför sig in i släpet och sedan stänga bakom. Och om hästen vägrar gå in får den jobba hårt som straff ett tag (longerig) innan den åter igen erbjuds att kliva på. Hästar är ju rätt bekväma av naturen så dom flesta väljer snabbt att kliva in i transporten istället. Förutom mitt halvblodssto då som longerades i 1.5 timme innan hon valde transporten..

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Hihi….hon måste ha varit jäkligt TRÖGFATTAD eller väldigt envis!
  Skämt å sido men min erfarenhet är också att man ska erbjuda ett enklare alternativ än att krångla, det brukar de flesta hästar tycka är bättre (möjligen inte de som är skräckslagna och därmed paralyserade).
  Jag lastade en häst som försvarade sig genom att stegra sig.
  Till slut gick jag in i transporten och hade hästen i en lång lina utanför.
  När den hade stegrat sig trött (och jag stod ju bara och vilade i släpet) så traskade den in.
  Innan dess var den nästan omöjlig att lasta, sedan dess går det utmärkt:-). Vem vill stå på bakbenen om det inte ger önskvärd effekt :-)?

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>