Veckan som gått

Den gångna veckan har varit den tredje och sista med ledighet under ordinarie arbetsvecka och det kommer nog att bli tungt och ovant att börja jobba heltid igen :-). En del (oftast trevliga) saker vänjer man sig fortare vid än andra….

För att i viss mån kompensera detta kommer jag att sluta tidigare 2 dagar i veckan under resten av månaden- det blir mitt sätt att uthärda vintern. Jag tycker att man får ut otroligt mer av dagen bara av att sluta 2 timmar tidigare så det är ett väl beprövat koncept för min del.
Det är bara att vara tacksam över att jag har ett arbete där detta är möjligt, det är ju tyvärr inte alla förunnat.

Vädermässigt har Skåne åter visat sig från sin mest varierade sida.
Ena dagen – 11 och vindstilla och sol, nästa dag -3, blåst och mulet och tredje dagen mycket hårda vindar och nollgradigt!

Som bekant blir det ju avsevärt kallare när det blåser och då uppskattar man ”sitt” ridhus till fullo vill jag lova.

På Archie och Soya-fronten inget nytt, den förstnämnde tränar på och den sistnämnda löper fortfarande.
”Menseriet” har påverkat snabbspringarens aptit så att hon knappt har velat äta ens skinka eller grisöron vissa dagar men snart är ordningen förhoppningsvis återställd.

Turligt nog, i detta sammanghang i alla fall, finns det nästan inga hundar i grannskapet (bara 3 tikar) eller där vi rider så Soya har kunnat springa lös trots höglöp. Bästa kompisen Enzo är kastrerad så när de träffades hade de inga tankar på annat än den sedvanliga ”kom ikapp mig om du kan”-leken.

För min egen del har veckan resulterat i bland annat ett biobesök och precis som jag rekommenderade filmatiseringen av de 2 första Stieg Larsson-böckerna kan jag nu rekommendera den tredje. Fast man bör ha sett de två första filmerna för att verkligen ha behållning av filmen (”Luftslottet som sprängdes”).
Nu ser jag fram emot premiären av ”Snabba cash” (15 januari) eftersom boken var (för mig oväntat…trodde inte jag skulle gilla den genren…) mycket bra!

Ett sadelköp blev det också efter månader av letande på framför allt Blocket.

Det har blivit en trevlig vana att jag ger mig själv dyra och uppskattade julklappar varje år; förr-förra året gav jag mig själv en bil (den bästa jag haft), förra året blev det ett nytt släp (det bästa jag haft) och sedan gav jag och maken oss själva Soya- världens finaste hund!
Ska vi basera sadelköpet utifrån ovanstående kommer Archie snart att byta karriär och bli världens bästa hopphäst! Nääää….. Tror inte det va :-)!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Denna vinter har verkligen varit extrem vad gäller vädret. Har haft som kallast -24,8 och under ett dygn har temperaturen varierat 15-16 grader.

    På gården där hästen bor finns det kranvatten i ett av sex (!) stall. Gissa om det är dödsstraff på att glömma dörren öppen där =)? Som tur är fungerar vattenkopparna i en del boxar i alla fall…

    *längtar till våren*

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, vem längtar inte till våren?

    Även hos oss måste dörren hållas stängd så att inte vattnet fryser vilket endast hänt en dag i vinter och det löste sig snabbt. Nu har vi någon form av värmelampa vid kranen.

    Har läst några inlägg på Bukefalos där hästägare skriver att det är ”utsläppsförbud” i deras stall vissa dagar för att rören annars riskerar att frysa itu. De får med andra ord inte släppa ut sina hästar, ibland på flera dagar, och hur kul hade det varit? Inte det minsta (det hade gjort mig VANSINNIG i ärligheterns namn). Då får man som stallägare se till att vidta åtgärder alternativt mycket noga informera om att detta scenario kan utspela sig vid mycket kall väderlek.

    Svara
  3. Mitt liv som hästnörd

    Det låter ju helt barockt att man inte skulle släppa ut hästarna bara för att hålla kvar värmen! Jösses!

    sv: Jag som tyckte 995 kr var ganska billigt…:) Har faktiskt aldrig sett de omtalade täckena från Ullared. En del lovordar dem, andra inte. Jag får väl bege mig dit och kolla själv en dag!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Vad gäller utsläppsförbudet får jag ju hoppas att det endast gäller gamla ”ruckliga” stall där stallhyran är därefter. Jag hade som sagt inte accepterat det men där är man ju olika.

    Ullaredstäckena tycker jag är absolut jättebra sett till pris och hållbarhet. Archie har endast ETT täcke som inte kommer därifrån och det täcket är ca 10 år gammalt och inköpt på EKO för knappa 500:–.

    Sedan ska man i ärlighetens namn betänka att de täcken jag köpt används vid max 7-8 timmars utevistelse och att Archie tidigare gått med en mycket snäll ponny och nu går ensam.

    Hur täckena skulle hålla för mer robust hantering, kanske många hästar i samma hage som springer och drar i varandra och kanske är ute från tidig morgon till sen kväll vågar jag inte svara till.

    Men vad gäller innetäcken så köper jag hellre ett täcke för 300:– och byter ut detta efter 2-3 år när det (kanske) slitits och jag tröttnat på det än köper ett täcke för det tredubbla och har det 3 gånger så lång tid. Omväxling förnöjer :=)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>