”Ful” päls och skav

Jag börjar äntligen skönja lite ny hårutväxt på Archie och att jag använder ordet ÄNTLIGEN kan ju tyckas märkligt; jag som har mani på att klippa bort lång päls och redan har klippt Archie 3 gånger i vinter.
Men ska jag var ärlig så tycker jag inte att Archie ser så fin ut just nu; han har fula skav (se bilden ovan) och jag tycker aldrig att han har sett så trist ut i pälsen som i år.
Vad gäller bog/bringskavet skyller jag detta helt på ett täcke jag använt en stor del av vintern och detta täcke har inga bogveck.
Jag fattar inte varför jag inte tänkte mig för men när jag väl hajade till och såg de stora hårlösa fläckarna var det liksom redan för sent ”det är så dags att pissa till kvällen när natten är gången” som en arbetskamrat skulle ha uttryckte det…
Annars tycker jag just att täcken med bogveck är suveräna och sedan jag började använda sådana har inte ett hårstrå krökts på Archie.
Så det var ju himla dumt att bryta den traditionen….
Annars har jag en teori om att det är det myckna täckesanvändandet i vinter som gjort pälsen så trist.
Missförstå mig rätt; jag har alltid täcke på Archie vintertid men brukar dock låta honom ”lufta” pälsen lite längre stunder än vad jag gjort i vinter pga att det varit så himla kallt.
Nu har han nästan bara varit utan täcke den timme jag ridit honom och knappt det eftersom jag skrittar fram med täcke och rider utomhus med täcke så min teori är alltså att den instängda pälsen har tackat för sig genom att se så ful ut.
Även om Archie som sagt inte ser så vacker ut just nu (jag är ju så van vid att han glänser och att pälsen är len som silke) så är jag i alla fall tacksam över att han inte ser ut som vissa hästar, såväl klippta som oklippta, som har handflatsstora ytor med avskavd päls vid både skänkelläge, på halsen och i sadelläget, det ser ju ännu tristare ut än skav på bog/ bringa tycker jag.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. PEWS

    Skav är aldrig skoj. Min häst har på ENA sidan skav efter min skänkel … hm- vad gör jag egentligen? Måste verkligen be någon kolla vad jag håller på med. Ingen av mina tränare har sagt något.

    Svara
  2. Anna

    Min sköna Prins får skav av tyglarna på båda sidor av halsen. Har duschat med pälsglans sedan december och de är inte så stora i år.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>