Stulen sadel!!! Vad gäller???


Om någon ville stjäla denna sadel vore jag nästan tacksam eftersom jag inte har lyckats få den såld trots lågt pris (800:–) och annons på Blocket sedan mer än 1 månad tillbaka….

Skämt å sido, min hoppsadel ”äter inte bröd” (kostar inget) så den kan lugnt få stanna hos mig ytterligare tid eftersom jag redan haft den i ca 20 år men en intressant fråga kom upp i stallet härom dagen.

Ett grannstall har tydligen haft inbrott då 2 sadlar stals, detta trots att det bor folk (med skällanade hundar) på gården.

Väldigt fräckt och tråkigt på alla vis och nu har ju även vi ”skärpt beredskapen” även om den uppvärmda bod där vi förvarar merparten av vår utrustning alltid är låst.

Det vi kom att diskutera är hur man kan få ersättning om det, gud förbjude, skulle bli inbrott även hos oss?

Jag har för mig att hemförsäkringen (den man själv har) täcker en sadelstöld men är det verkligen så?

Någon trodde att den bara täcker saker som blir stulna i ens hem (eller i dess omedelbara närhet så som ett källarförråd tex) men inte kan väl försäkringsbolaget hävda att man bör ta HEM sin 30.000-kronors sadel varje dag?

Ja, vi kom inte fram till något svar så nu frågar jag er: vet ni säkert hur det ligger till och har ni kanske själv råkat ut för någon stöld som ni fått ersatt (eller inte)?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Jag har någon slags tilläggsförsäkring på hmeförsäkringen som täcker ej mkt stöldbegärligt upp till 30.000. Efter vad jag läst mig till ska sadlar ingå där. Det som inte ingår är typ golfutrustning ich frimärkssamlingar. Har tidgare fått täcken stulna och då skulle detta tillägg täckt (haha) kostnaden minus självrisk. Fast självrisken är ärtt stor har jag för mig.

    Trygghansa är det bolag jag har men tror det kan vara rätt lika för andra.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>