Söndag

Igår: sol, plusgrader och snöslask- idag: hårda vindar, minusgrader och fruset slask: Skåne visar sitt sanna (läs: omväxlande) jag med andra ord!

Red ut med djuren på morgonen och vi fick ytterligare en runda med snöträning eftersom det vita fortfarande ligger kvar djupt på många ställen.

Som tur är rider jag en runda där det flera gånger skiftar mellan plogad väg och djup snö annars tror jag att det hade blivit för ansträngande för både hund och häst.

Enda skillnaden från de andra söndagarna är att snön idag var så ”hård” att 14-kilos Soya kunde gå OVANPÅ den utan att behöva ”kängruhoppa” fram.

600-kilos Archie hade det tyngre och fick emellanåt jobba rejält med sina ben och rygg.

Jag red som vanligt med mitt ponnyhack och tänkte med tacksamhet på att Archie, precis som Décima, säkerligen hade kunnat tävla dressyr lika lätt med denna betsling som med vilket träns som helst.

Nu lär detta aldrig bli aktuellt av naturliga orsaker (det är inte tillåtet) men det är ju väldigt bra att KUNNA använda hack om hästen, gud förbjude, skulle få någon mun/tandskada som omöjliggör användning av bett en längre tid.

På tal om snö tänker jag att man i delar av Sverige med mycket snö som ligger länge och där man kanske också rider ut ofta antingen kan få en URSTARK häst av allt snötrampande eller en ”trasig” dito.

Pratade med en hästskötare till ett ryttarproffs nyligen och hon berättade just att en av de bästa hästarna i stallet hade överansträngt sig av att springa omkring för mycket i djup snö i hagen. Så det gäller att vara försiktig med snön känner jag!

Nu är Archie färdigjobbad för denna veckan och imorgon står vilodag på schemat.

Nu återstår det bara för mig att åka tillbaka till stallet i eftermiddag för att ta av utetäcket, ta bort lite bajs ur boxen samt att ge betfor och morötter.

Innan dess är det dags för restaurangbesök med buffé- härligt tycker matälskaren undertecknad!

Darlingen maken fyller år idag och Soya och jag uppvaktade honom med 2 dvd-filmer med vardera 8 avsnitt av ”I vår herres hage”. Så nu är det snart åter dags att få signaturmelodin till denna serie ”på hjärnan”; det tog ett tag innan jag fick bort den sist :=)!

En kommentar

  1. Mumma

    Hej!
    Du som ibland är ordpolis och gillar svenska språket korrekthet.. här är ett förslag på en blogg, Åke Cato med ett underbart språk av svenskan som för länge sedan är glömt även av oss ”ungdomar” tala inte om hur dagens tonåringar skulle reagera över detta språk..tror knappt de skulle förstå faktiskt..
    http://acato.wordpress.com/

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>