Veckan som gått

Jag skulle tippa att ett av de vanligast förekommande orden i bloggar och samtalsämnen IRL just nu är SNÖ, och till och med de som från början var rätt så glada över denna nederbörd har börjat yla om att ”det får vara nog”.

Jag kan inte annat än instämma även om det finns andra delar av Sverige som är långt värre drabbade än Skåne.
Vi har faktiskt många gånger haft tur just i mina trakter och helt sluppit snö de dagar då i princip resten av Sverige översvämmats.

Jag vet inte hur många rapporter jag läst om på nätet i veckan där hästägare knappt kunnat ta sig till sina stall, inte kunnat rida ut, inte vågat rida i ridhus pga takras-risk osv osv.

Många hagar är, vad jag har förstått rena ”skämten” nu med elrep som mer är att betrakta som snubbeltrådar (pga den höga snön) än som något som ska hålla hästarna innanför dessa.

Själv kom jag iväg till båda träningarna hos Ebba eftersom just de dagarna var hyfsade vädermässigt men nu börjar jag få ångest inför den kommande veckan i stället (alltid ska det vara något….) .

Förutom träningarna har jag nämligen ett tandläkarbesök för Torbjörn Lindström inbokat för Archie sedan länge och rent statistiskt så borde det ” skita sig” någon av de 3 dagarna jag har planerat att köra med släpet.

Tyvärr håller tandläkaren dessutom till i Bollerup som ligger på Österlen, den i särsklass mest snö-svårighetsdrabbade delen av Skåne.

Minns med fasa den vinter jag fick ställa in 2 planerade veterinärbesök i Bollerup pga snön, jag grät nästan andra gången veterinären ringde och sa att det inte gick att ta sig fram och vid det tredje planerade besöket kände jag nästan att jag skulle köra ” no matter what” jag ville verkligen få hästen undersökt utan ytterligare väntan.

Det trista med tandläkartiden är att Torbjörn bara kommer till Skåne med kanske var 3:e månads mellanrum så det blir ju en rätt så lång väntan om vi inte kommer iväg på torsdag.

Tack och lov gäller det bara en årlig kontroll av Archies överbett men jag vill ju få den gjord ändå.

Ska även passa på och vaccinera Soya men även det går ju att få gjort vid ett annat tillfälle.

Vad har annars hänt i veckan?

Tja inte mycket värt att orda om faktiskt, har nog redan berättat om det mesta i tidigare blogginlägg.

Väntar nu mycket spänt på Soyas overall som jag beställt och som väntas inom några dagar och även om den blev typ 5 gånger så dyr som hennes Ullaredstäcken så ser jag fram emot den med förväntan.

Bilder kommer så klart liksom på annat som kanske dyker upp i veckan :-)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>