När saker blir stulna- svarar mig själv!

Minns ni att jag för några dagar sedan frågade er om ni visste om hemförsäkringen ersätter en ur sadelkammaren stulen sadel?
Jag fick ju inte någon uppsjö av svar precis och dessutom är det nog så att olika bolag kan ha lite olika regler kring detta.
För att vara på den säkra sidan och inte bara tro och hoppas så ringde jag till Länsförsäkringar där jag och maken har en hem och villaförsäkring och fick då veta följande:
– I försäkringen finns ett ”bortaskydd” som ersätter förlust av icke-begärligt gods (dit sadlar men ej tex golfutrustning?!?!? räknas) upp till 50.000:–.
– För att få ersättning måste föremålet har varit inlåst (dock inga speciella krav på en visst sorts lås hos just mitt bolag, detta kan variera).
– Man ska ha kvitto på vad föremålet kostade då man köpte det.
– Självrisken är 1500:–.
Jaha…då var det ganska exakt så som jag trodde men som sagt är det ändå bra att veta säkert.
Och förresten; läs här vad en skribent svarade mig då jag frågade samma sak på ett hästforum (Bukefalos):
”Hade en kompis som hade sin sadel (dyr märkessadel) fastlåst. När det var inbrott i stallet stals alla sadlar utan hennes, som istället skars sönder rejält. Trots att hon hade samma hemförsäkringsbolag som flera av de andra i stallet så var hon den enda som blev utan ersättning. Försäkringen täckte stöld, inte skadegörelse.”
Vad ska man säga om DET?

En kommentar

  1. Aramis

    Huuu, stackars människa som fick sin sadel sönderskuren. Roligare kan man ha. Tack för att du kollade upp – jag råkar ha samma försäkringsbolag :o)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>