Tisdag

Idag fick Archie och jag sällskap till Ebba-träningen, det var Archies ”gamla” skötare, 19 år unga Lina som kom och hälsade på oss.

Själva träningen gick ”sådär”, en del saker gick ovanligt bra: högergaloppen var lika spikrak som vänstergaloppen som i sin tur var ovanligt rund och kändes lika bra som den högra.

Vårt problem har annars flera gånger varit att medan vänstergaloppen har varit spikrak så har den samtidigt varit kantig medan högergaloppen har varit bärigare men utan 100%-ig spårning och med bakdelen gärna liiiite innanför spåret.

Så galoppen var ett stort plus idag och jag fick bland annat vända rätt upp flera gånger utan att titta ner i Archies man som jag gärna gör om jag själv får bestämma:-).
Ebba undrade hur jag kunde se min väg genom att glo ner i hästens hår och det kan man ju undra….

Travarbetet med öppnor och skänkelvikningar flöt inte på lika bra, medan vänsteröppnan är helt ok är högeröppnan för rak. Skänkelvikningen för vänster skänkel är numera riktigt bra ibland om än något seg i tempot medan skänkelvikningen för höger skänkel gärna blir för rak. Här måste jag stoppa upp framdelen och verkligen få bakdelen åt sidan och det är fortfarande inte helt lätt.

”Fördelen” när vissa saker inte går så bra på träningen är att jag ofta får till det bättre själv dagen därpå i lugn och ro så vi får hoppas på ett fint pass imorgon i stället.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Aramis

    Äuhm, ursäkta. Jag vete katten var jag läst (eller om jag ens läst…) för jag tyckte mig läsa (läs skumma) att du tränat Sally i vårt ridhus. Öhhh – goddag yxskaft Liv 🙂 Ha ha ha! Hur som helst så hoppas vi på bättre pass idag, då!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tjenare Yxan!

    Ja, man kan ju undra hur du läste *GARV*.

    Nä du…Sally har rest bort och roar sig med att åka skidor (jag, klumpedunsen, är inte avundsjuk- hade säkert brutit något ben i kroppen) så någon träning med henne blir det inte på ett tag.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>