Så börjar jag dagen!

Alla har vi väl våra olika sätt att starta dagen på….

Själv förfasas jag över de som snoozar femtioelva gånger för att slutligen kasta sig upp ur sängen, slita på sig kläderna och fara iväg till jobb, skola eller vad de må vara.

Jag har aldrig förstått vitsen med att skjuta upp det oundvikliga, dvs uppstigandet och skulle bara känna mig stressad av att veta att ”snart ringer klockan IGEN”.

Själv stiger jag upp så fort klockan ringer, oftast 05.30 om jag inte ska rida och är lika trött då som om jag skulle förhala uppstigandet med någon/ många minuter så jag ser liksom inget vits med att göra det.

Men vi är som sagt olika….

Medan andra tar god tid på sig med att både läsa tidningen i lugn och ro och äta en ordentlig frukost så trivs jag bäst när jag åker till stallet för att fodra och mocka innan jobbet. Så har jag gjort i alla år och det kanske till viss del är kontrollbehovet som spökar, vad vet jag?

Samtidigt är det är mitt sätt att starta dagen lagom lugnt och kravlöst och det tar bara 30 minuter extra mot om jag hade kört direkt till jobbet.

I stället åker jag alltså förbi stallet, fodrar alla hästarna (7 stycken) i mitt stall och mockar till Archie medan han står på stallgången och äter.

Jag har alltid tyckt om att MATA djur :=), kanske för att jag själv är så förtjust i att äta :=)?

Och att vänta med mockningen till eftermiddagen vill jag inte; jag vill att Archie ska komma in i en ren box efter hagvistelsen och slippa stå och trampa i gammal skit.

Visserligen mockar jag en gång till på eftermiddagen/ kvällen men då är det ju bara lite ”finstädning” eftersom grovstädningen ju gjorts på morgonen :=).

Nu med ”eget” ridhus på anläggningen och utan störande ridskoleverksamhet har jag förlagt merparten av hästmotionen på efteriddagarna och tar det mestadels lugnt på morgnarna även om det är oerhört praktiskt att kunna rida innan jobbet om man vill det.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Hihi…jag tyckte att bilden kunde vara passande då det många gånger är så att jag är i stallet redan i gryningen medan ”normala människor” fortfarande sover njutningsfullt i sina sängar :=).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>