Veckan som gått

Den gångna veckan har varit en kort arbetsdito och det har varit lika skönt som alltid att vara mer ledig.

Vi hade i veckan just en diskussion på nätet huruvida man skulle fortsätta att arbeta eller inte om man inte behövde lönen och för i alla fall mig var saken solklar!

Hur bra jag än trivs med jobbet (och det gör jag verkligen) så skulle det tveklöst få klara sig utan mig om jag blev ekonomiskt oberoende.

Fick jag bara samma månatliga summa som jag idag har i lön hade jag köpt en häst till och lekt med mina djur dagarna i ända :-).

För att återgå till förra veckan kan jag inte påminna mig om några större sensationer mer än att Sally vann en LB!

Mitt eget tävlande gick inte riktigt lika bra men jag var ändå nöjd och ser nu fram emot debut i LA:6 på söndag.

När Ebba red gick det strålande liksom förra veckans hoppträning medan dressyrträningarna på egen hand inte nådde upp till en riktigt lika bra känsla som föregående vecka.

För Soyas del blev det en hundkappträning igår och jag insåg att jag nog inte ska börja räkna på vad dessa träningslopp, som varar i mindre än en minut kostar i timmen :-).

Medlemsavgift på 600:- per år, 20:- per lopp och så 10 mils bensinkostnad per träning blir nog en del om man börjar räkna….och detta som sagt för mindre än en minuts spring :-)!

Nu sitter jag i bilen på väg upp till Ullared- som så ofta med min före detta hästskötare Petra. Eftersom jag aldrig gillat att köra är det hon som agerar chaufför så ni behöver inte bli rädda och tro att jag skriver detta och kör samtidigt :-).

Vi har känt varandra i snart 30 år (herregud!!!!) men eftersom vi nästan bara träffas på dessa resor har vi alltid massor att avhandla. Skvallret brukar räcka hela vägen upp, dvs i ca 2 timmar och på hemvägen blir det mycket snack om våra fynd:-).

Antar att nästa resa blir någon gång under semestern i juli/ augusti så det gäller att bunkra upp till dess.

Soyas förråd av grisöron tog nyligen slut så jag antar att även hon ser fram emot dagens shopping!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg ”Veckan som gått”:

    Hej Birgitta!

    Lika trevligt att läsa din blogg som vanligt =)
    Jag har en fråga som jag känner på mig att du möjligen har lite koll på i hästvärlden. Jag har den senaste tiden börjar intressera mig för hästmassage och hittat en passande utbildning. Anser du att det finns en bransch för hästmassörer i malmö/skåneområdet? om avsikten är att ha arbetet som ett extrajobb..

    tacksam för svar =) med vänlig hälsning nathalie (kelly) nilsson.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej Nathalie!

    Merparten av de jag möter dagligen inom hästeriet skulle jag vara så fräck och säga är för snåla för att kosta på sin häst massage, eller snarare sagt prioriterar de annat, så även jag.
    Man vill inte kosta på hästen denna förebyggande friskvård, det är i alla fall så jag ser på massage.

    Trots att jag nu säger emot mig själv skulle jag ändå, om jag var du och hade intresse för massage satsa på en utbildning.

    Ett mer hästtätt område än Skåne lär du svårligen finna, utbildning är aldrig fel och det finns säkert de som vill betala för massage om dina priser är rimliga.

    Kör på är mitt råd!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>