Utan täcke- and lived to tell!

Dessa bilder tog jag igår vid 16.30- som ni förstår betyder det att Arch överlevde hela dagen utan täcke och även i morse stod han stadigt på sina ben trots en natt utan särk.
Skämt å sido men det ska bli skönt att tvätta och hänga undan vintergarderoben, det tror jag inte bara jag utan även Archie tycker.
Sedan ska jag inte sticka under stol med att det mycket väl kan inträffa att Archie får på sig ett tunnt täcke även de kommande, varma månaderna beroende på väder och andra omständigheter.
Skulle regnet piska och kalla vindar blåsa så är jag inte så rabiat att jag tvunget ska ha hästen gående utan täcke ”bara för att det är sommar” och samma sak gäller om jag vet med mig att jag kommer att vara superstressad till träning/ tävling/ whatever och inte vill riskera att mötas av en lerhög om hagarna skulle bli jätte-dyngiga av en eller annan anledning.
Huruvuda det i detta stallet finns mycket flygfän sommartid har jag inte hunnit upptäcka än men skulle så vara fallet är jag inte heller främmande för att sätta på Archie ett flugtäcke, hellre än att han ska stå och piska irriterat med svansen i flera timmar varje dag.
Våra rasthagar är mycket små, gräshagarna något större men det är inte precis så att Archie springer omkring och därför lätt blir varm om han skulle råka få ett täcke på sig. Han står mest och hänger i någon hörna och då är min erfarenhet att det ska en otrolig värme till för att hästar ska stå och svettas med tunna täcken.
Men givetvis anpassar jag mig efter uppkomna situationer och skriver därför varken i sten att jag nu har slutat med täcke eller ska använda det hur ofta som helst.
Jag föredrar att ha hästen täckeslös så mycket det går men ser som sagt också situationer då det kan vara befogat med lite skydd mot smuts, insekter eller vad det nu må vara. Osvuret är bäst eller vad är det man brukar säga?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>