Hur mycket kiss innehåller en hund…egentligen?

Lustig fråga kan tyckas men jag undrar verkligen ibland :=)!

Jag har ju en tik och har fått för mig att de inte är lika revir-märkande som hanhundar men antingen har jag fel eller så är Soya lite speciell?

Framför allt när vi är ute och går på okända platser kan hon stanna och småskvätta ”tusen” gånger och jag har många gånger tänkt ”tar kisset aldrig slut” :=)?

Allt detta småskvättande förvandlas till raka motsatsen hemma- Soya tycks aldrig bli ”nödig”.

Vår rutin är att varje kväll innan sänggående släppa ut Soya i trädgården för att hon ska kissa. Detta brukar ske vid nio-tiotiden och då går hon ut, kissar det snabbaste hon kan för att sedan flyga in i huset igen.

Vid enstaka tillfällen vägrar hon att resa sig ur soffan då kommandot ”ska vi gå ut” ges- hon vet mycket väl vad det betyder men hon vill helt enkelt inte och då låter vi henne vara.

De gånger Soya vägrat att gå ut och kissa kan hon utan problem hålla sig från kanske 19.00 till hur sent som helst nästa morgon, hon sover alltid tungt i vår säng och går aldrig självmant upp.

Väldigt praktiskt förvisso så jag klagar inte, jag är mer förundrad över revirkissandet vid långpromenader.

Görel: hur är dina tikar?

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Det där att hålla sig hur länge som helst tror jag är typiskt tikar. Vår gamla tik tror jag kunde hålla sig 24 timmar om det var en regnig dag (en icke vattentät curly). Kissar över andra lukter gör de ockå, speciellt i samband med löp.

  ah

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Känner igen det där med icke vattentät. Regniga dagar skulle Soya också kunna slå rekord i att hålla sig.

  Men man får ju förstå henne, gjord av sockervadd som hon är:-)! Vattnet kan ju smälta bort henne!

  Svara
 3. Josefin

  Min tik är precis likadan, kan hålla sig hur länge som helst om hon inte har lust att gå ut och sen även kissa väääldigt många gånger ibland när man är ute 🙂

  Svara
 4. Anonymous

  Har också undrat över hur mycket kiss en hund kan innehålla. Hilda, som är dominant, tror hon ;-), har alltid hållt på att skvätta här och där, när vi går en runda. Zahra har varit mer återhållsam, förut. Nu har hon också börjat kissa än här och än där, när vi går våra rundor. Det roliga är att Hilda kissar på sina ställen, men sedan när Zahra kissar på sina, så MÅSTE Hilda kissa över det Zahra gjorde. Vilket innebär att efter att ha skvätt än hit och än dit har Hilda inget kvar, det bara dammar lite när hon ska kissa över Zahras. Zahra skvätter glatt vidare, mest för att retas med Hilda, tror jag.

  Inne kan de hålla sig hur länge som helst, känns det som, utom på natten! Zahra går bort till dörren, gnäller tyst, för att se om jag hör. Sovrummet är på andra våningen så långt bort från ytterdörren som man kan komma. När jag inte reagerar, gnäller hon högre och hör jag det inte då heller så kommer det ett högt desperat VOFF. Zahra säger i alla fall till, det gör inte Hilda…
  Hälsningar
  Görel
  Hilda och Zahra

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Vad bra med en hund som säger till Görel! Det gör INTE Soya.

  När vi precis hade fått henne hände det några olyckor på nätterna. Jag vet inte om det var att hon då inte var 100 % rumsren över huvud taget eller (mer troligt) att hon inte kände sig riktigt hemma och avslappnad hos oss.

  Då kunde hon bara gå iväg och sätta sig och kissa på något golv- utan minsta pip dessförinnan.

  Inte så kul när man har fina trägolv….

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>