Lördag- gräsänkan tog en rejäl stalldag

Denna helgen är maken på något flyg-event och jag och Soya har lämnats åt vårt öde.

Detta låter värre än det är; jag tycker faktiskt att det kan vara skönt att få rå om bara mig själv ibland, maken och jag träffas ju annars varje dag sedan många år tillbaka :=).

Morgonen inleddes som många andra lördag-morgnar med ett dressyrpass i ridhuset och nu kan jag nog säga att jag rider som vanligt. Archie kändes fin och vi avslutade efter 45 minuter och tog en kort skrittrunda med Soya.

Idag skulle jag också tömköra Rocky, Mys häst, och det gjorde jag gärna vilket ni förstår om ni läste föregående inlägg :=).

Efter hagutsläpp, lädervård, matfix och lite annat smått och gott körde jag och veckohandlade och begav mig därefter hem för en sen frukost och en låååång power-nap :=).

Väcktes i min slummer av ett sms som lät meddela att Sally varit nolla i sin debut med nya ponnyn; mycket roligt så klart och något vi får prata mer om vid morgondagens träning.

Gräsmattan hann bli klippt och huset städat innan jag åter begav mig till stallet för att släppa ut Archie och Rocky en andra omgång- Bröta är på kurs så Rocky får agera hagsällskap, dock på vad jag kallar ”dubbelt säkerhetsavstånd”, dvs med en hage mellan våra kaxiga valacker.

Medan hästarna stod och solade sig fördrev jag tiden med diverse stallsnack, framför allt med vännen Liv som var lika glad som alltid. Idag kanske extra glad efter en fin placering i LA:4 i Klippan.

Visarna på klockan hann snurra på rejält innan magen knorrade att det var dags att åka hem och nu återstår bara slappande i soffan- en underbar sysselsättning om ni frågar mig!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Aramis

  Tackar hjärtligast för fint beröm :o) Men visst har vi ganska trevligt när vi tjattrar på om ”väder och vind”?

  Fråga inte mig om soffor – jag fullkomligen älskar soffor och framförallt framåt kvällskvisten då de får agera säng till en trött soffägarinna (som skrattat hela dagen) :o)

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Jodå, när Birgitta 12 år dividerar med Liv 10 år har dom nog rätt så kul med sin sjuka humor.
  Och även när vi vuxna språkar är det synnerligen givande :-)!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>