Speciella annonser, del 89, exempel på prisbilden på gårdar kring Malmö

Vi ”pratade” ju i förra veckan här på bloggen om att i alla fall jag anser att många hus/ gårdar betingar aldeles för (objektivt) höga priser beroende på en viktig faktor- läget!

Här ser man ett sådant exempel:

http://w4.sfd.se/obj/obj.dll/ettobj?firmanr=24197&id=903335886&GID=OBJ24197_903335886

Ett ”ruckel” (ursäkta) i mina ögon som man ändå vill ha närmare 4 miljoner för?!?!?!

Det finns inget befintligt stall för närvarande, hela boningshuset är ”utblåst” och man nämner att trädgården har varit eftersatt i flera år.

Titta på bilderna på byggnadernas tak, fönster etc…

Ja, som sagt…ett ruckel i mina ögon som det kommer att krävas många pengar och ännu mer arbete att färdigställa men det finns kanske idioter till allt?

Vad hade ett sådant ställe kostat i norra Norrland tro? 400.000?

9 kommentarer Skriv kommentar

 1. Aramis

  Ha ha ha – det här var det hemskaste ställe jag skådat sedan mannaminne. I mina ögon ett slakthus slash mentalsjukhus. Det för närmast tankarna till området där Tjernobylolyckan inträffade, alternativt något synnerligen avfolkat hillbillie-ställe långt ute i Sibirien. Här räcker det inte med att jämna med marken, det uttrycket är för milt för det här stället – mitt förslag är helt enkelt en mindre atombomb.

  Svara
 2. Åsa

  usch ja, det kan nog bli ett kanonfint ställe igen, med mycket pengar och arbete, men håller med om priset. Vi har ju tittat på en hel del fallfärdiga objekt häromkring också, även om det är mycket billigare här så har det fortfarande rört sig om fantasipriser i vissa fall, allt för att mäklaren klämt in ”hästgård” eftersom det råkat finnas en gammal ladugård. Att det är 0,5 – 1 m för lågt i tak, vattnet inte fungert sen dackefejden, ingen gödselplatta, inga lämpliga hagar för hsät eller ridvägar utan att rida 1 km på tungt trafikerad 90 väg och att logen revs för flera år sedan eftersom den var rutten och det sen dess är ett stort hål spelar ju ingen roll..
  Häromkring har bara en av de ställen vi tittat på gått för utsatt pris, och det var satt för att inbjuda till budgivning, som det blev, men den började på halva ”utgångspriset” men det var möglig krypgrund, sviktande golv, dåligt tak, fasad och fönster på det stället!

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  HELT RÄTT Åsa!!!!

  Man kan undra om mäklare SETT en häst IRL när de beskriver vissa objekt som ”hästgårdar”.

  Just takhöjden har de ju noll koll på tex, liksom gödselhantering osv.

  Det är ju, på gott och ont, inte bara att slänga in en häst i vad man själv tycker ”ok utrymme”, det finns liksom ganska många andra saker som man också måste ta hänsyn till.

  Svara
 4. Linda

  Fast i detta fallet är det ju marken som kostar. 6 ha mark i den delen av Skåne är attraktivt. Läge att stycka av och sälja för att bygga två-tre mindre hästställen kanske?

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Linda: du kan ha rätt men det är ju inte alls så objektet presenteras. Annars brukar ju mäklarna vara jättesnabba med att föreslå alternativa planer för de objekt de säljer – typ ”kan användas som generationsboende”, ”lämpligt för affärsverksamhet” osv.

  Svara
 6. Åsa

  fast, 2-3 mindre ställen av 6 ha?! Hagar? Det är väl ett fenomen jag svor ofta över när vi fortfarande tittade på ställen runt sthlm, att en knapp ha kunde kallas ”hästgård”. Det är bara en lite större tomt, definitivt inte något att ha hästar på. Alt ”ev möjlighet att arrendera mark” är ju inte heller något att bygga på, men uppenbarligen något som för en mäklare (och tydligen en del köpare) ökar värdet på en fastighet. Även om man har bara 2-3 hästar och inga beten så går det åt mer än 1-2 ha för att få det att fungera med byggnader, gödselhantering, parkering, ridbana, hagar, trädgård etc. 1 ha är inte så mycket.

  Svara
 7. Birgittas hästsida

  Åter igen måste jag ge dig HELT RÄTT Åsa.

  Jag vet att vissa inbillar sig att det räcker med 1-2 hektar för att kalla ett ställe ”hästgård” men då har man verkligen satt både sig själv och hästarna i trängsta läget enligt mig.

  Men visst; vill man leva utan trädgård, egen ridbana och med en liten söndertrampad lerhage så….

  Fast det är inte därför JAG skulle lägga några miljoner på mitt och Archies boende.

  Svara
 8. Linda

  Observera att jag skrev hästställen och inte hästgårdar ;-). Nej, 2 ha är inte mkt att ha när man har ett par hästar men här i Skåne verkar allt från 1-2 ha vara en ”hästgård”. Tex i Dösjebro (en liten bit från Dagstorps anläggning) säljs mark som är uppstyckat i 2 ha vardera där det byggs hästställen. Börjar bli flera stycken ”gårdar” som poppar upp. Men nej, inget som tilltalar mig. Ska jag någon gång köpa gård så blir det en gård med några ha så det åtminstone finns bete.
  Men marken är dyr i stora delar av Skåne. Marken är mkt bra med klass 9-10 på många håll. Jämför med Småland, där jag kommer ifrån från början, där är marken klassad 4-5 ca.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>