Lite om min whippets meny och matkonto :=)!

Var och handlade torrfoder till Soya härom dagen och insåg att den förra 15-kilossäcken hade varat i ganska exakt 6 månader!

Eftersom den kostar knappa 500 kronor får man väl säga att hunden, i alla fall mat-mässigt, är billig i drift.

Nu beror ju de låga torrfoderkostnaderna delvis på att Soya även äter ”annat” och detta annat står säkert för 50 % av det totala matintaget även om jag inte räknar in hästbajs, hovar, kadaver och annat som hon själv hittar gratis :=).

Maken och jag bor nära en City Gross-affär där jag brukar veckohandla.

Turligt för Soya säljer man där ofta både leverpastej och blodkorv på extrapris, så även olika grisdelar (hjärta, lever, knorrar) för ca 20 kronor kilot.

Sedan har ju maken ingen häst som kostar och detta parat med Soyas gigantska förmåga att linda honom runt sina tassar medför att han allt som oftast låter ett skink-paket eller två slinka ner när han handlar.

Själv hamnar jag alltid en lång stund på GEKÅS (Ullareds) hundavdelning och där blir det både Frolic som lite godis och grisöron, Soyas favoriträtt, som hamnar i kundvagnen så man får nog säga att det lilla krypet har det bra ställt i matväg samtidigt som det kostar oss väldigt små summor :=).

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hmmm Zahras mat konto är dyrare gissar jag. Hon har ju inte tillgång till ett stall att små snaska i. 😉 Dessutom är hon en storätare. Fast så våldsamt mycket dyrare är det nog inte. Har ju två whippar och just nu har de en blandning av olika torrfoder som jag köpt när det har varit billigt. En del gillar de och annat gillar de inte, men blandar man det hela går det ner. Sedan får de maträster och ost hemma hos mina föräldrar. Grisöron är även här en favoriträtt. När de vet att de ska få det så blir det pirruetter och krumsprång och glada miner. 😉
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Soya var länge lite halv-kinkig med maten i perioder vilket förvånade mig mycket eftersom ALLA djur jag ägt varit stor-ätare precis som sin ägare:-).
    Nu har Soya dock sällat sig till oss och är som en gam!
    Av mig vet hon att det inte är lönt att tigga men maken är helt chanslös mot hennes stora bruna ögon!

    Vi måste dock tänka på att inte göda henne, hon är ju redan en snigel på hundkappen och lär ju inte springa fortare med en massa barlast.

    Svara
  3. Anonymous

    Zahra äter för två, men är ändå snabb, om hon inte har någon lika snabb jämte sig. Då blir hon en terrorist. Älskar att bli jagad om de inte ligger för nära eller jämsides, vill säga. Springer hon själv är det full fart som gäller. Skulle vara roligt att pröva på rundbana någon gång, men det finns ingen här i närheten.

    /Görel, Hilda och Zahra

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Har du provat LC någon gång?

    Eftersom jag redan tävlar i en bedömningssport (dressyr) skulle man kunna tro att jag föredrar detta men det är tvärtom.

    Gillar rundbana MKT bättre- först i mål är bäst och ingen diskussion men tyvärr är Soya inte tillräckligt snabb (än?).

    På LC har hon ibland sprungit SUPER (mestadels faktisk) men ibland genat helt galet!

    Men det märks helt klart att det är en bedömningssport och ibland begriper man banne mig ingenting :-).

    Svara
  5. Anonymous

    Jag har inte prövat LC, eftersom det inte har varit några träningar i närheten på länge. När det senast var, så var jag sjuk. Vill inte åka för långt för att pröva LC om de inte skulle gilla det. Hila blir nämligen åksjuk ibland, även om det är mycket bättre nu än när hon var valp. Då fick jag torka spyor efter henne. Zahra har aldrig blivit åksjuk, hittills och som sagt Hilda har blivit bättre. Whippet Race vet jag att de gillar skarpt och då väntar ju något positivt i slutänden av resan. Ska se om jag kan pröva LC någon gång, men jag är inte så glad för bedömningssporter. 😉 Först i mål passar mig bättre, även om mina hundar skulle komma sist. 😀 Huvudsaken att de tycker att det är roligt.

    /Görel, Hilda och Zahra

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>