Lördag- ohalt!!!

I morse när jag gav mig ut i solskenet för att tömköra var det med 2 pigga djur.

Soya går förvisso alltid med raska steg, men att även Archie, som för 48 timmar sedan knappt ville förflytta sig ens några meter i skritt, gjorde detsamma gladde mig mycket.

Ännu gladare blev jag när jag lät honom trava på asfaltvägen och inte såg tillstymmelse till hälta!

Även fast alla mina djur gång på gång bevisat för mig hur snabbt de ”kommer igen” efter en skada upphör jag aldrig att förvånas (och glädjas så klart) trots att jag i alla år hävdat att just de bekräftar min tes om att psykiskt och fysiskt starka och välmående varelser har en mycket, mycket bättre prognos och ett snabbare tillfrisknande än de som inte är lika välmående på alla plan.

Nu är ju inte detta något som JAG har upptäckt i min ensamhet, det är väl allmänt känt inom medicinsk vetenskap men det är ändå roligt att se att det stämmer så bra.

Liksom jag inte daltar med mig själv så gör jag det inte med djuren heller, jag vill att de ska ”tåla lite” och jag ser framför allt till att alltid ha dom i så bra fysisk kondition som det går samtidigt som jag vill att de ska försöka leva ett så lyckligt liv som jag kan ge dom efter mina förutsättningar.

Efter den härliga tömkörningsturen på en timme fick Soya lägga sig i bilen och sova medan Archie lämnades åt sitt öde i en gräshage vilket han inte verkade det minsta ledsen över.

Idag ser det faktiskt ut att bli grillväder, annars har det varit skralt med den sortens mat för min och makens del.

Till skillnad från Soya som gärna äter rått kött vill vi ha vårt vällagat!

Eventuellt blir det hundkappträning i Landskrona i eftermiddag och om inte bara allmänt slappande. Är det helg så är det!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    jag menar inte att kritisera på något vis men att ultraljuda brukar man väl vänta med en 2 veckor efter en skada för att det inte syns något tidigare? och din häst ska ju förstås må bättre för han har väl fått minst första metacamet?

    som sagt, vill inte mena illa men kunde inte låta bli att kommentera. ni är säkert tillbaka på banan på ett litet kick!

    /prick

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jaaa du Prick, JAG är ingen veterinär men om ”min” veterinär med ca 20 års erfarenhet anser att det är befogat att ulraljuda så tror jag att han vet vad han gör.

    Beträffande Metacamen så har jag inte hunnit börja med den och tänker inte göra det heller om Archie fortsätter att vara så här fin. Det är trots allt karens på det och dessutom finns det ingen anledning att medicinera i onödan.

    Sedan är min erfarenhet att varken Metacam eller Butta kan ta bort en hälta helt. De gånger jag gett dessa läkemedel har jag (och då är jag att betrakta som oskicklig när det gäller att se hältor) ändå kunnat se en orenhet och faktiskt ingen skillnad mot då hästen inte fick medicinen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>