Skenet bedrar (2 hundbilder)

Visst ser hon 100 % avslappnad ut, min lilla doggy?

Fast bilden är bara ett bevis på hur man kan luras med kameran för jag råkade knäppa av I-phonen precis när Soya blundade……

….och i stället är detta en mer ”rättvis” bild.

Soya tittar längtansfullt bort mot hundkappbanan och undrar säkert när det ska bli hennes tur :=).

Och de som ser henne IRL instämmer nog i att hon är allt annat än ”sovande” när det vankas ”springning”- nog för att hon är långsammast men i iver är hon absolut topprankad :=)!

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Det kunde ha varit Zahra! Meditation över att vara instängd i en bur och inte få springa. Bara en form av att ladda batterierna så att man kan vara ”heltokig” lagom tills det är dags att springa. 😉

  Hälsningar
  Görel, Hilda och Zahra

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Håller Zahra också på och skäller, studsar runt och verkar allmänt hispig på träning/ tävling?

  Jag tackar högre makter att Soya inte beter sig så till vardags- det skulle jag aldrig stå ut med :=)!

  Svara
 3. Anonymous

  Zahra och Hilda också, även om hilda är lite mildare där, är hel hispiga. För några träningar sedan hade Zahra nästan lyckats klämma sig ut i ett mellanrum i bilburen. Vilket resulterat i att jag fått beställa en ny bur till bilen. De andra var bara billiga ej helt krocksäkra. Hilda försöker också bryta sig ut ur buren och har lyckats en gång, men hon tar dörren.

  Det hoppas studsas, skälls, nafsas, vet inte hur många blåmärken jag fått på armarna av Zahras busiga nafs. Hur den annars så lugna och timida hunden kan bli så hysterisk är ganske inte en gåta, men mycket förvånande. Just nu sover båda två lungt och folk som träffar dem på promenaderna är i kring skulle inte känna igen dem. Vissa tendeser visar de dock om de får syn på en katt, eller igelkott.

  Hälsningar
  Görel, Milda Hilda och Rara Zahra, eller om det är Vilda Hilda och Hulligan Zahra (fast det rimmar ju inte)

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Känner igen det mesta Görel, dock inte blåmärkena :=)!

  Sedan ska man väl i ärlighetens namn säga att varken dina eller min hund är UNIKA, det finns en hel del galningar på träningarna och tävlingarna även om vissa har vett att hålla sig lugna också.

  Någon berättade på en träning att deras hund hade ätit upp stora delar av BIL-INREDNINGEN (!!!!) i sin upphetsning, DET kan inte ha varit roligt (eller billigt).

  Soya biter aldrig på något (ta i trä) men hon HÖRS desto mer :=)!

  På tal om hundnamn som rimmar så låter det ibland ganska kul när jag ska säga: SÅÅÅÅJA SOYA (när jag vill lugna ner henne).

  Svara
 5. Anonymous

  Nej de är definitivt inte unika! De flesta hundar som jag träffar på träningarna eller tävlingarna är mer eller mindre, oftast mer, uppstimmade. Det visar sig bara på olika sätt. En del ylar i högansky, så det låter som en stor vargflock. Att det skälls är ju mer regel än undantag. Bitande i galler, slitande och sönderbitande i lösa föremål, filtar, plastpåsar mm, är väldigt vanligt. En del har jag sett få sitta med munkorg på i buren för att inte bita sönder något. Värst är det när de hör trasmaskinen, sedan kan det vara helt tyst till nästa gång det hörs. Någon som bara ser dessa underbara hundar på träning eller tävling, skulle nog tro att de är monster till hundar. Men underbarare hundar får man leta efter! Jag har inte haft några hundar innan dessa två måste väl erkännas och kan vara lite rädd för en del andra hundar, mer innan jag hade hund än nu i och för sig.

  Hälsningar
  Görel Hilda och Zahra

  Svara
 6. Birgittas hästsida

  Som vanligt instämmer jag.

  Min man var HUNDRÄDD innan vi skaffade Soya och han säger själv att han inte kan fatta hur han kunde vara det.

  Och du har helt rätt i att rasen är helt underbar. Lugnare hundar får man leta efter inomhus och ute är de ju bara livliga på ett trevligt sätt.

  Det finns ju inget som säger att man måste träna LC, hundkapp eller dylikt med dom och det är väl i princip bara där de blir lite ”stimmiga”.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>