Torsdag- ännu mer skritt och meetingfritt (det rimmar)

Efter att ha konstaterat att Archie fortfarande inte travar helt rent på böjda spår ringde jag idag till veterinären och rådgjorde kring hur vi ska ”gå vidare”.

Vid förra veckans besök hade Archie fortfarande puls i benet, var liiiite tjock i det och verkade tämligen irriterad när man petade i hans sår.

Sedan dess har pulsen försvunnit, svullnaden är mikroskopisk och såret läker bra och man kan gnugga på det hur hårt som helst (missförstå mig rätt :=)) utan att få någon reaktion.

Detta sår har jag alltså tvättat 2 gånger dagligen samt smort in med en form av pencillin(?)-droppar för att undvika infektion.

Det vi kom fram till idag är att inte ge mer Metacam då Archie uppenbarligen inte verkar hjälpt av detta (min erfarenhet sedan tidigare år också) och redan har fått 2 flaskor utan att bara fortsätta med skrittmotionen och hoppas att gossen kvicknar till av sig själv snart.

Gör han inte det så åker vi tillbaka till kliniken nästa torsdag och sprutar då eventuellt hovleden om veterinären anser att detta behövs.

Så….vi skrittar alltså vidare i det varma vädret.

Det är nu stenhårt i marken nästan överallt så mycket mer än skritt hade jag inte vågat mig på oavsett så länge jag rider ute och jag får trösta mig med all motion jag kommer att få av våra vandringar.

Några tävlingar hade heller inte varit aktuella oavsett Archies status, det finns inga lämpliga klasser i juli helt enkelt men jag ser tyvärr det planerade meetinget i Laholm i början av augusti försvinna allt mer i fjärran.

Det tycks inte vara meningen att jag ska komma iväg på sådana ”kuligheter”- på alla år jag tävlat (mer än 20) har jag faktiskt ALDRIG varit på ett meeting, tro det eller ej.

Många gånger har det förvisso berott på att jag inte haft lämplig häst för de klasser som funnits på meetingen häromkring och har man tex en unghäst åker man knappast hur långt som helst för att rida en LC och en LB, inte jag i alla fall.

Så i år hade jag äntligen hittat ett lämpligt meeting både vad gäller klasser, närhet och sällskap (Liv från stallet) men som det ser ut idag så får jag nog leta vidare efter andra meeting längre in i framtiden :=(.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    tråkigt att missa meetinget! å andra sidan lär du ha många år kvar tillsammans med din häst så det kommer säkert gå fler tåg.

    /prick

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja herregud…just tävlingar finns det en masse i Skåne för det mesta och just meeting är absolut ingenting som ligger högst på min prio- lista även om det hade varit kul att åka på just detta. Men men…det är ju det lilla i sammanhanget :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>