Fredag- börjar kännas lite tjatigt va?

Det är så vackert med vallmo och blåklint utmed våra små stigar men tyvärr blev inte bilden så bra att man kan se detta 🙁.

Det känns som att jag numera skriver i princip samma sak i mina dagliga hästrapporter så det är väl tur att ni har lite annat att läsa om i bloggen också.

Efter att jag kommit hem från jobbet och det sedvanliga hagutsläppet igår och stärkt mig med några goda grillade hamburgare som maken så påpassligt hade redo så åkte jag åter till stallet för ett tömkörningspass i skritt.

Det var mycket varmt och solen gassade men eftersom vi bara gick så blev nog ingen av oss särskilt trött eller svettig.

Idag på morgonen upprepade jag samma procedur och jag börjar nu ana svaret på en fråga jag ställde för någon vecka i bloggen; den om varför så många hundägare kring stallet väljer att gå på den asfalterade vägen (där bilar kör) i stället för att gå på gräs och grusstigarna.

Det är nämligen väldigt ”daggigt” i gräset så tidigt på morgonen och kanske vill hundägarna inte bli blöta om skor och byxben? Kan det vara så enkelt tro?

Inte vet jag men jag var i alla fall genomvåt runt mina anklar efter vår timmespromenad i solen.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Omständligt har faktiskt ett L i sig. Till skillnad från tex omständighet.

    Ja ja, jag VET att det håller på att lakas ur, detta L, då det är allt fler som felaktigt använder ordet utan L. Var bara tvungen att kommentera då du ju använder detta ord rätt ofta i din (trevlig) blogg.

    Hälsningar
    Prick – dagens ordpolis =)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jo, jag vet, vi har haft denna diskussion uppe tidigare.

    Men där kommer jag nog aldrig att komma ihåg att rätta mig; har alltid sagt och skrivit omständig och omständligt låter så otroligt tokigt i mina öron liksom för övrigt besikta gör ( i stället för besiktiga) även om man tydligen kan säga så.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>