7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    haha, försöka duger skulle jag säga. 700 i timmen för att rida? Jo men tjena. Om hon vore ”big name” som tränar hästen så kan hon ta det och mer, men någon som annonserar på blocket och har gått ridgymnasium? Nä. Skulle inte tro det. Snarare på nivån ”får betala” eller ”ta hand om hästarna så får du rida”.
    /elaka-åsa

    Svara
  2. Anonymous

    Jag kan ta 1000 kronor i timmen för att vara värre.

    Var det inte erbjudande om något som underlättade vid semester? 700 kronor i timmen hade stressat ihjäl vilken hästägare som helst och semestern hade blivit stressmester istället.

    Kanske är det en politiker eller någon annan människa som värderar just SINA timmar långt mer värda än andras som har annonsen. Det finns ju gott om sådana människor nu för tiden.

    För 700 kronor i MÅNADEN, så är vi framme vid en möjlig diskussion i alla fall. Om knäppskallen fixar till lite fler hästar och får ihop 10-12 hästar om dagen, då kan det möjligt bli något som kan löna sig om priset stannar på en rimlig och verklighetsförankrad nivå.

    Vid en vanlig 8-timmarsdag blir det 112 000 i månaden … Yeahh. Varför kan en del människor inte landa samtidigt som bränslet tar slut i flygplanet? Tror de att de kan flyga för evigt?

    F-n! 700 i timmen. Inte ens stadsministern har de pengarna utslaget på fulltidsbelastning.
    Reinfeldt har 140 000 i månaden och antagligen skall han vara anträffbar dygnet runt vid behov.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Nåja, nu spekulerar jag bara men det lär bara bli synd om tjejen och ingen annan för jag kan aldrig tänka mig att hon får några kunder vare sig hon hade tänkt skatta för pengarna eller inte.
    Jag vet en del tränare som stoppar x antal hundralappar rakt ner i fickan UTAN att skatta och DE hade behövt ta denna summa om de skulle få ut samma belopp ”ärligt” men det är en annan diskussion.

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag håller med om att det är ett högt timpris, men det gäller ändå att skilja på inkomster på A-skatt (lön) och F-skatt. Som företagare betalar du först moms på fakturerat belopp, och efter det skatt. Efter det är ung 1/3 av beloppet kvar. Dessutom står du själv för alla kostnader som pension, försäkringar, utrustning som behövs osv. Du har dessutom bara betalt för de timmar du kan fakturera. Den tid det tar att sälja in jobb och att fakturera och administrera det egna företaget är obetald. Det handlar alltså inte om en lön på över 100 000 kr i månaden.

    Svara
  5. Anonymous

    Anna-Kajsa sa… ”Det handlar alltså inte om en lön på över 100 000 kr i månaden.”

    Det gör det väl inte för någon som tänkt betala skatt och avgifter. Man kan inte begära de pengarna i alla fall för tämligen enkla jobb som ”drängen” kan sköta och har skött i alla tider.

    Om man tjänar 50 000-100 000 kronor i månaden, så är det inte många korvören som kommer ner i plånboken. Skattmasen och alla sjukliga avgifter tar det mesta.

    Det får i alla fall uppnå en väl så speciell och hög nivå om det skall vara 700 kronor i timmen.

    Det går inte att jämföra och säga ”skall ha”, bara med motiveringen att någon annan har. Det finns fordon som kostar 14 000 kronor milen att köra men kan absolut omöjligt motivera varför buss eller taxiresan skulle komma upp i dessa kostnader för det.

    Det är fortfarande i nivå med ”drängjobb” som skall göras och kan i princip göras av vem som helst med lite intresse eller någon som orkar masa sig iväg under dagen. En anställd städare har mer faktisk utbildning och en ordentligt mycket lägre värdering.

    Att utöver att ösa lite skit ta betalt för faktisk resa är och kan ses som motiverat … Men inte för att ösa skit och rida en vända för 700 kronor i timmen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>