Hur rider jag egentligen :)?

Ni som har läst bloggen i några år kanske minns att jag redan tidigare har kommenterat det faktum att min vanligtvis svarta häst blir otroligt mycket ljusare på sommaren, ibland och på vissa ställen nästan gul!

Och ”givetvis” har samma sak inträffat i år också.

Redan för ganska många veckor sedan började förvandlingen och ska jag vara ärlig tycker jag att Archie ser ganska….ska vi säga LUSTIG….ut just nu.

Framför allt sadelläget är mycket ljusare än resten av kroppen och jag börjar undra vad det är jag sysslar med i sadeln :)?

Sitter jag så tungt på hästen att pälsen där blir så ”påverkad” att just den delen av Archies kropp inte tåler att få något ljus på sig utan att totalt ändra färg?

Ja, inte vet jag men ingen annan häst jag sett får dessa färgförändringar så man kan ju onekligen undra….

Vet inte om man ser det så tydligt på dessa bilder men det är inte speciellt snyggt….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Tror du inte att det är så att det är där han blir mest svettig. Kanske salt ihop med sol ger en blekande effekt? Alla mörka hästar tycker jag blir mer eller mindre solblekta just nu.

    Svara
  2. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Om det bara är vid sadelläget så tror jag att det är salt som bleker pälsen, de år jag låtit bli mina hästar (24 reap 20 år gammla)som är svarta har ingen förändring av färg skett men så fort vi har kört där selen ligger så bleks det där.

    Som när man var liten och badade ofta i havet plus sol då blev i vart fall mitt hår riktigt vitt av den kombinationen.

    Så tror jag någon som har en annan idé?

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Jag tror att ni har helt rätt Mimmi och Rackemarie. Så klart är det under sadeln Archie blir mest svettig och jag tycker mig se liknande tendenser (solblekning) där tränset har suttit.

    Visst blir hela Archie liiite ljusare över hela kroppen men just sadelläget är exakt blekt/ ljusare som efter en sadel :).

    Med andra ord kommer vi efter sommaren att kunna se vilka ägare till mörka hästar som slarvat med ridningen och vilka som varit flitiga :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>