Släktträff och hundbild-bomb

Idag ägde ett efterlängtat besök rum, det var den flitiga bloggkommentatorn och tillika ägaren till Soyas kullsyster Zahra, Görel som kom för att hälsa på oss med sin svarta pärla.

Jag kastade en blick på Zahra och insåg direkt att hundarna har exakt samma ansikte och blick, det var nästan lite kusligt så lika de är.

Zahra är dock både något högre och några kilo kraftigare samt har ett stort vitt tecken på bringan och det är en väldig tur för utan dessa kännetecken hade vi nog haft svårt för att skilja hundarna åt.

Jag har ju träffat några andra svarta whippets från Soyas och Zahras uppfödare Per-Mobilé men detta var något helt annat vad gäller dubbelgångare :).

Vi inledde besöket med en liten hälsningsceremoni i trädgården:

Vi kunde konstatera att hundarna är väldigt lika i temperamentet också; ganska lugna vad gäller kontakten med andra hundar och inga som vräker sig på och ska leka burdust.

Zahra undersöker vår trädgård.

Flickorna bekantar sig lite avvaktande.

Svansarna gick på högvarv för det mesta :).

Puss på dig syrran!
Nu pausar vi lite….

Efter en liten stund åkte vi till naturreservatet i Dalby och det var inga problem att få hundarna att åka tillsammans. Soya hoppade in i Görels bil utan tvekan och så var det klart :)!

I Dalby fanns det mycket för ”snokarna” att undersöka.

Tjejerna på inspektionstur.

Zahra behöll sitt halsband på under hela besöket så för er som inte kan se vem som är vem- titta efter just detta :).

Och min egen Beauty (hon heter ju faktiskt just Zingy Beauty).

Här trooor jag att Soya är först men det är mer än gissning :).

Efter långpromenaden, ett kort stallbesök, middag, hundsnack i soffan och en koppelpromenad i våra omgivningar var det dags för Görel och Zahra att åka den över 3timmar långa vägen hem och hela familjen Carlsson tackar för det mycket trevliga besöket! Superkul att träffas och äntligen få ett ansikte på både bloggläsare och Soya-syster IRL! TACK!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. JEPPAHEM

    Vilka härliga bilder på söta systrar! Lika som två blåbär 🙂 -tur att Zahra har halsband! Verkliga skönheter båda två – det ÄR något särskilt med svart!!!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hej Vicki!
    Så klart instämmer jag i varje ord :)!
    Fast det var nästan lite kusligt och en konstig känsla att titta på Zahra- det var som att titta in i Soyas stora bruna ögon :)!
    Och Zahra var lika fin att gosa med.
    Sedan är det dessutom något speciellt med inte bara färgen utan även pälskvaliten- de svarta känns helt annorlunda att ta på än whippets i andra färger- har du tänkt på det? De är ” mjukare sträva” eller hur det nu var Görel uttryckte det mycket passande :)!

    Svara
  3. Anonymous

    ”Hårdare mjukhet” var nog hur jag uttryckte det, med pälskvaliten. 😉
    Tusen tack för en mycket trevlig dag! Det var värt hela resan. Zahra sov hela vägen hem och jag hörde nyss en nöjd eftertänksam suck från henne. Tror hon tänker på vad hon upplevde. Hilda blev mycket glad när vi kom hem. Mamma kom med henne strax efter att vi kommit. Tror att Zahra på hundarsvis berättat lite av vad hon upplevt.
    Har bara lite snabbt hunnit titta på bilderna på CD-skivan och från min kamera. Mycket att smälta och begrunda. Ska ladda över mina bilder till datorn och redigera dem. Sedan kommer det ett urval av det bästa, för via mail kan man ju inte skicka allt.

    Är avundsjuk på tygaffären, fint urval och jag hittade ju det jag sökte fort och lätt. Annars kunde jag gått där inne mycket längre!

    Vi måste göra om det någon gång, så att Soya och Zahra kan lära känna varandra bättre, så att det blir mer lek också. Men man såg ju tydligt att de var på samma våglängd och att de hade utbyte av varandra. Tur att inte Hilda var med för hon hade tagit över allt. Hon är liksom en diva och vill ha allt ljus på sig. 😀 Soya och Zahra är ju lite försiktigare och nöjda med att bara vara och undersöka i fred.

    Som jag sa igår är ni hjärligt välkomna hit till oss. Det är så synd att det är så långt mellan oss. Men det ska väl gå att ordna någon gång hoppas jag.
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    ”Hårdare mjukhet”- så var det ja:)! Ett mycket passande uttryck för våra doggysars pälsar!
    Och att ”bara vara och undersöka i fred” är också huvudet på spiken!
    ”Varför stimma omkring i onödan” säger dom säkert till varandra :).
    Verkligen skoj att vi fick till denna släktträff och jag hoppas också att det blir fler möten framöver!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>