Fredag- lite hjälp på traven

Som rubriken antyder fick jag idag hjälp, om inte PÅ traven så I traven.

Ebba klatschade med en långpisk bakom Mr Långsam och plötsligt som om pisken var ett trollspö försvann denne sin kos och ersattes av Herr Alert.

Jag kunde sitta blickstilla och i princip ”åka” häst och det var precis det vi ville få fram.

Som jag har nämnt har vi fastnat i en ond cirkel på träningarna, ibland är det precis som om Archie tänker ”åhå….nu kan jag passa på och sova” medan jag bara blir sur och trött av att försöka väcka honom.

Tack och lov håller ju Archie inte på så här alltid och överallt men på de senaste träningarna har det låst sig lite för oss och dagens metod var ett utmärkt sätt att bryta detta mönster.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hmm!
    Det låter som din häst helt har tappat motivationen. Ett förslag kan ju vara att bara ge sig ut i skogen eller på fälten och låta honom galoppera i friskt tempo, för att sedan varva det med hoppning.
    Helt enkelt låta dressyren ligga lite på is.
    Tycker mig ibland se detta, att en del dressyrhästar tappat ”gnistan”
    Vet inte hur du tränar men annars är ju varannan-dags principen bra för att hålla motivationen uppe.
    Lycka till

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Instämmer i att man ska variera träningen och det försöker jag göra.
    Just nu har det blivit lite för lite variation pga mygginvasion och mörka morgnar men vanligtvis både hopptränar jag, rider ut, tömkör och försöker att inte bara ”nöta” i ridhuset.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>