Dagens (allmänmänskliga)fråga

Om man har orkat släpa sig hela vägen till soprummet med sin påse- varför tryter orken plötsligt när det blir dags att lyfta på locket och slänga soporna där de faktiskt hör hemma- inne i sopkärlet och inte utanför?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Cecilia:
    Fast tycker du att sopkärlen ser FULLA ut?
    För mig är ett sopkärl fullt när locket inte går att stänga igen typ.
    Nu hör det till saken att jag VET att sopkärlen var näst intill tomma eftersom sophämtarna precis hade varit där.
    Jag jobbar i huset och detta problem har vi nu brottats med i flera år utan att ha hittat en lösning som fungerar permanent.
    En lösning skulle givetvis vara kameraövervakning men det faller pga kostnaden.

    Svara
  2. Aramis

    Kanske människan i fråga inte hade hjärta nog att slänga PET-flaskorna i soporna och lade dem nedanför soptunnan i hopp om att någon annan vänlig själ ska ta flaskorna till närmsta återvinningsstation för PET. Det MÅSTE ju inte vara en lat människa som gjort detta (även om jag själv kan tycka att det är lite märkligt).

    Svara
  3. Ulla

    Varför ska det alltid hittas på ursäkter eller andra förklaringar till detta oskick?! Det handlar om ren och skär slöhet!
    Där jag bor har vi förmånen att få en container till oss en gång i månaden där vi kan slänga diverse skräp. Nu kan vi ju inte slänga allt där (exempelvis elektriska saker) men tror ni att folk respekterar detta? Nej, inte alls, där finns TV-apparater och annat elektriskt. Nu har containern flyttats till en annan plats i området för att det blev så skräpigt men ändå lämpas det av soffor, TV-apparater o dyl vid den gamla platsen??!! Fattar ni? Inte jag i alla fall…
    Det finns nästan ingenting som upprör mig så mycket (ska vara djurplågeri, barnmisshandel i så fall) denna totala imbecillhet!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag som måste plocka upp efter våra slarviga hyresgäster (ingår i mina arbetsuppgifter som tillsynspersonal) förstår dig till 100 % Ulla. Jag blir nästan rabiat över folks fräckhet och lathet ibland!
    Vet inte hur många ”förmaningslappar” och dylikt vi satt upp, informerat muntligt osv men oskicket fortsätter….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>