Dagens (tids)fråga

Varför ställer man om klockan till vintertid en helgdag?

Det hade väl varit skönare att få sova en timme längre en vardag? På helgen kan man ju oftare bestämma själv när man ska stiga upp (så vida man man inte jobbar skift förstås).

Sker tidsomställningen på helgen för att man vill försöka undvika att så många virrpannor missar viktiga tider en vardag eller vad är skälet tro?

En kommentar

  1. Jessica

    Alltså jag (som är en virrpanna av stora mått) har helt klart för mig att man ändrade dag till en söndag istället för en vardag för några år sedan så att vi virrpannor inte skulle stanna upp alla rutiner i allas vardag…eller är detta något som jag har drömt ;-)? Själv har jag lyckats att komma för tidigt till jobbet för några år sedan, vilket ledde till att alla hästarna som låg och snarkade och fes och hade sig i godan ro flög upp från sänghalmen och blev hemskt upprörda över att jag störde deras rutiner (vi vet ju alla att hästar har en exakt matklocka iallafall ;-)- så det fick man ju sona för resten av dagen- snacka om att bli väckta på fel sida…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>