Onsdag- totalt förslappad

I morse när jag körde till stallet vid sex-tiden mötte jag min vana trogen en mörkklädd kvinna som gick med sin golden retriever på vägen.

Denna gången kunde jag inte hålla mig utan vevade ner rutan och frågade med min mildaste röst:

”Varför har du inga reflexer? Förstår du inte att du kan bli påkörd?”.

Antingen förstod hon inte vad jag sa (osannolikt) eller så ”passade” inte budskapet för hon bara stirrade på mig innan hon gick vidare, utan ett ord.

Ja, ja….kanske fick hon sig en tankställare trots allt- man kan ju hoppas.

Trots att jag gick från jobbet redan vid halv fyra hade det redan börjat skymma när jag kom tillbaka till stallet och med regn som ”lök på laxen” valde jag att bara gå en kortare promenad med Archie.

Så roligt är det inte att skritta och eftersom Archie hade gått i gräshage idag så antar jag att han har rört tillräckligt på sig för att inte riskera kolik.

Jag passar medvetet på att ”slappa” lite med hästeriet just nu- det kan jag gott unna mig tycker jag och Archie misstycker säkert inte.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  hihi, kanske har hon reflex imorgon? då har du gjort höstens goda gärning!

  /prick

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Vi får väl se Prick.
  Du anar inte hur många jag möter på detta vis på ”stallvägen” men jag får nog knipa igen.
  Vill ju inte bli ökänd som någon surdeg som lägger mig i- tyvärr kan man ju uppfattas så även om jag försöker att vara vänlig.
  Till syvende och sist får ju folk göra som dom vill; jag är mest orolig för att JAG ska få någons liv på mitt samvete.

  Svara
 3. Hille

  Vi bor också bredvid en 80-väg och samma konstiga fenomen kan beskådas här nästan dagligen. Var själv nästan ikapp en mörkklädd cyklist utan reflexer eller något häromdagen, tack och lov hade jag saktat in för att köra in på vår uppfart.

  På sidan familjeliv fanns häromdagen en ”omröstning” på temat ”jag har inte reflexer därför att” och alternativen var saker i stil med
  1. Jag är dum i huvudet
  2. Jag har druckit radioaktiv vätska och är därför självlysande
  3. Jag vill dö
  4. För att jag på fullaste allvar tror att jag syns ändå när jag går i mörkret, helt svartklädd på mörk och blöt asfalt.

  Den tyckte jag var ganska rolig…

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jätterolig Hille :)!

  Mindre roligt (årets underdrift) är som jag tjatat om tusen gånger om man skulle köra ihjäl någon för att DE varit så urbota korkade!

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>