Mer torsdag- i snö

Archie pustar ut med lite snö-snacks efter veterinärbesöket.

Eftersom jag visste att jag skulle till veterinären idag tittade jag på väderleksprognosen på nätet ungefär 50 gånger under gårdagen.

Kliniken ligger på Österlen, bara 6 mil från stallet men känt för att ofta drabbas hårdast när det blir snö i Skåne.

Idag hade jag tur- det började inte snöa ganska ymnigt förrän jag var 5 minuter hemifrån på väg FRÅN kliniken.

När jag körde hem från jobbet- lite senare än vanligt för att jobba in lite förlorad arbetstid- insåg jag hur smart jag är som kommer till jobbet tidigare än de flesta (vid 7) och därför också går lite tidigare (vid 15.30).

Rusningstrafiken bara en timme senare var hemsk och pga snön körde folk i ultrarapid. Jag hade blivit tokig om jag hade behövt sitta i dessa köer dagligen.

Eftersom Archie hade fått trava av sig på kliniken tyckte jag inte att han behövde mer motion för dagen så det blev bara en kort avborstning där jag kunde konstatera att jag kommer att klippa honom till helgen för den här långa pälsen är inget som jag vill befatta mig med längre tid än nödvändigt.

Archie hade svettats en del av Domosedanet (inför tandraspningen) och var helt ”intorkad” under täcket- URK (sa hon som inte har ryktat ordentligt sedan tonårstiden- inget jag prioriterar med andra ord :)).

På tal om tömkörningen på kliniken var det faktiskt kul att få visa Archie för veterinären annat än travandes i grimma mer eller mindre halt (det är ju då vi brukar besöka kliniken- inte när han är frisk).

Veterinären är ju stor Archie-fan sedan innan och då var det extra kul att få visa honom travandes flott och lätt som en ”riktig dressyrhäst” :).

Nu har jag precis kommit in efter en timmes rask promenad i snön med Pippi- snön lyser ju upp så pass att jag vågade gå med henne lös utan att riskera att hon försvinner. Inget ont som inte har något gott med sig med andra ord men annars får snön gärna försvinna fortare än kvickt för min del.

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Dessutom BRUKAR snö inte bli liggande särskilt länge i Skåne (må jag nu inte få äta upp dessa ord).

  Det kan snöa ena dagen och vara helt borta nästa dag med en massa slask däremellan.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Filippa:

  Jag antar att det beror på DOSEN domosedan huruvida de svettas eller ej.

  Detta ger man ju ibland svårklippta hästar för att lugna dom och hade de svettats hade man ju ändå inte kunnat klippa dom.

  Min erfarenhet är att vissa veterinärer/ tandläkare vill sedera hästarna ganska ”hårt” för att verkligen kunna greja runt i munnen ostört och i alla fall Archie blir genomsvettig då.

  Första gången, innan jag var beredd så att säga, blev jag nästan rädd.

  Detta var på hösten, dvs kallt, och Archie svettades ändå så att det droppade under magen på honom.

  Vi var 3 personer som försökte få honom att förflytta sig knappt 50 meter, så drogad var han och då hade han ändå fått vad tandläkaren tyckte var ”normal” dos.

  I veckan var han inte riktigt så sederad men ändå så pass att han knappt kunde gå och då svettades han också.

  Svara
 3. Filippa

  Det förklarar varför Tilly, som normalt är en fryslort och står blickstilla i transporten, svettades så det droppade om henne i sitt stalltäcke efter behandlingen i torsdags när jag öppnade transporten… Jag blev faktiskt också lite rädd.

  Konstigt dock eftersom hon fick mkt mindre dos denna gång, dvs jag kunde ställa henne på transporten mer eller mindre omgående. Förra gången fick hon mer, och kunde inte gå utan att rasa omkull på en halvtimme. DET var obehagligt, jag var tvungen att stötta henne, och 500 kilo häst håller man inte uppe så lätt.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>