På hundpromenad i snön

Idag var det ca – 7 grader när jag körde till Järavallen för att träffa Robban och doggysarna- rekordkallt för säsongen med andra ord.

Det gällde att hålla igång hela tiden och Soya måste springa lös för att inte tappa sugen och för att kunna hålla värmen, annars sätter hon sig på rumpan och vill hem :).

Att lyckas få med alla 4 hundarna på samma bild är inte det lättaste…

Här dansar de….om inte runt granen så runt ett annat träd på Järavallen.

Mimmi med snö på näsan….

Sloughin Bubben, av undertecknad omdöpt till Scooby Doo (de är sååå lika tycker jag) poserar.

Nä…nu får det vara nog med fotografering….jag drar….

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Görel

  Så härligt ni ser ut att ha haft det. 🙂 Vi har bara gått en promenad idag och Hilda och Zahra är nöjda med det. Vi har cirka 40 cm snö så det blir lite pulsande för hundarna och mig när vi är på ett fält.

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Soya vägrar koppelpromenader när det är så här kallt- hon måste hålla igång i snabbare takt för att inte frysa.

  Jag är så glad att hon har sina täcken- att låta henne gå utan hade varit djurplågeri.

  Även här har snön fykt ihop ganska högt på sina ställen- där kan man gå om man vill få upp pulsen lite:) fast Soya väger så lite att hon oftast kan springa ovanPÅ snön:).

  Svara
 3. Åsa

  underbara bilder 😀 jag är så glad att ”vår” lilla flock funkar så väl tillsammans..T om. Corre som kan vara lite stressad i vissa sällskap verkar ha hittat balans i livet..Men jag tror helheten påverkar även hundarnas sätt att vara/koppla av…;-)
  Hoppas vi kan få ihop det snart igen..

  Svara
 4. Birgittas hästsida

  Jag har en teori som gäller både hundar och hästar: i flock kan de antingen ”stirra upp varandra” eller bli lugna av en lugn häst/hund.

  Dina hundar är ju redan en ”etablerad” flock och eftersom Soya är så lugn och inte utgör något hot blir de inte uppstissade av hennes närvaro utan tvärtom kan hon avleda dom lite ibland när hon blandar sig i leken på sitt försiktiga vis.

  Jag tror INTE att det hade sett ut på samma vis om jag tex hade haft en uppkäftig hanhund.

  Archie brukar förresten lugna ner alla hästar- ingen lyckas stressa upp honom :).

  Svara
 5. Görel

  Hilda skulle springa iväg om jag inte hade henne kopplad. Men vi har turen att ha grusplanen som vi kan släppa lös dem på. Då springer Hilda hur mycket som helst, medan Zahra sitter still. Nästan i alla fall. Hon tycker inte om att leka med Hilda när hon blir så vild.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>