Tips på bra vinterridstövlar?

Som jag nämnde i ett inlägg härom dagen rider jag för stunden i ett par termostövar inköpta för 199:– på Lidl :).

Personligen tillhör jag skaran som inte tycker att ”det går lika bra med selleri”, dvs jag rider inte gärna i vad som helst och skulle tex inte rida ett dressyrpass i ridskor ens under pistolhot.

Termostövlarna kommer således att lämnas åt sitt öde så fort det blir lite ”allvarligare” ridning men till att rida ”runt-runt” duger de.

Shortchaps äger jag inga och har aldrig gjort och hade jag haft ett par hade jag möjligen kunnat använda dom vid uteridning.

Av ovanstående förstår ni kanske att jag har det rätt så kallt om fötterna under mina dressyrpass på vintern- i LÄDERRIDSTÖVLAR- och därför undrar jag om ni kanske har tips på lämpliga stövlar för vinterbruk, dvs sådana som så långt det går liknar ”riktiga” stövlar och inga klumpeduns-dito à la Graninge (som dessutom är ohyggligt fula tycker jag).

Igår tipsade en läsare om fodrade stövlar från Hööks och jag antar att hon menade dessa:

Stor fördel är priset; 599:– och dessutom lämnar Hööks 10 % på alla varor fram till den 19 december.

Nackdel för mig är att det finns dragkedja bak i dessa stövlar.

Att jag är lite ”rädd” för detta beror på att jag för länge sedan hade läderridstövlar med just dragkedja bak.

”Ploppen” som man drar upp dragkedjan med råkade på något vis göra rätt så trista märken i min då näst intill nya dressyrsadel och det störde ju pedanten otroligt.

Nu har jag åter en ny sadel och vill till varje pris undvika att någon liknande fadäs inträffar.

Själv hittade jag nedanstående stövlar på nätet och blev mycket intresserad:


Nackdelen är priset; 1699:–, dvs mer än dubbel så dyra som Hööks variant men dessa har dragkedjan på ett sådant sätt att min sadel lär förbli intakt i alla fall :).

Vad tror ni? Någon som provat just denna modell?

Mer info om stöveln finns på http://www.blocket.se/lund/Fodrade_ridstovlar_30985146.htm?ca=23_11&w=3

Har ni andra tips på bra stövlar?

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anonymous

  Jag har lånat ”charlies” liknande vid ett par tillfällen och de är verkligen superhärliga.
  Blev dock fundersam när jag kollade storlekstabellen som det fanns länk till på deras hemsida – just denna modell verkar väldigt korta?

  Jag har korta underben och 48 i höjd på mina vanliga ridstövlar. Dessa var ju bara 43,8 höga i storlek 39!

  Jag är precis som du, skulle inte falla mig in att rida dressyr i annat än ridstövlar, när jag rider ut på vintern har jag dock någon form av kängor.
  Har tio minuter till ridhuset och jag klarar mig dit utan att frysa fötterna av mig i mina vanliga läderrridstövlar.
  Har dock ett par lite kraftigare som jag får i ett par tjockare strumpor i, men det är sällan jag använder dem pga. att de blir för varma när jag väl är i ridhuset.

  /Keb

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Turligt nog för mig- om jag bestämmer mig för den dyrare varianten- är att affären ligger typ 2 mil från mig så jag kan åka dit och prova- behöver alltså inte chansa och handla på vinst och förlust via nätet :)!

  Svara
 3. Minstral

  Håller med om att Graninge är fula, men super att dressyra i faktiskt, köpte precis ett par med resår och dom smalnar av snyggt så att det bara är fotdelen som är anskrämlig:)

  Svara
 4. Anna-Kajsa

  Jag rider inte heller gärna dressyr i annat än ridstövlar, men i höstas köpte jag ett par hårda läderskaft till mina jodhpurs-skor. Jag tycker faktiskt att det är en ok kompromiss att rida i dem + varmare skor när det är sådär -10 grader eller kallare – jag har till och med ridit lektion i dem.

  Svara
 5. Minstral

  Oj, kommer inte ihåg faktiskt, men dom ligger nog upp mot 1000-lappen, köpte mina på rea. Fast jag håller med om att dom du visade på bild var snygga:) Så jag hade nog satsat på dom om jag varit som du!

  Svara
 6. Hästis

  Dessa ska jag köpa (finns bla. på Myone på Stora Bernstorp), Mountain Horse Stella Polaris, riktigt sköna med mycket ”päls” i skaftet..:-). Kostar 1.700kr. Tyvärr har dom ju dragkedja bak men det är en liten ”överlapp” över kedjan, om du förstår…Dom är av konstläder och klarar vattentryck. Tänkte det kunde vara praktiskt att dom tål vatten osv så att man kan använda dom i stallet och slipper byta om mellan hagintag och ridning osv.
  http://www.mountainhorse.se/img/products/1251984634_l.jpg

  Sen finns ju lyxvarianten på bla. Bengts i Veberöd (finns även i brunt, tyvärr även dom med dragkedjan bak): http://www.ryttare.com/page.asp?c=art&ArtID=1745&AvdID=101

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>