Lördag- välmotionerad hund

Även idag begav oss Soya och jag till vårt nya favorit-häng; Skryllegården med sina många motionsspår.

Idag valde vi ett nytt spår som skulle vara 8,4 kilometer och även om det var kul med lite omväxling så kommer jag nog inte att varken gå eller springa just detta spåret förrän det blir bättre väder.

Det var aldeles för långa partier där man gick på vägar utan den skyddande skogen och det blev ganska kallt i vinden.

Väl i skogen var det blandat mellan breda vägar som det gick att köra bil på och små slingrande stigar där det verkligen gällde att titta efter markeringarna på träden som skulle visa vägen.

Eftersom det hade fallit så mycket snö varav en del täckte träden ganska mycket så gick jag fel flera gånger även om jag tack och lov snabbt hittade rätt igen.

Som synes på bilden ovan var det inte läge att jogga idag, snön låg aldeles för ojämn och djup.

Efter 1 timme och 45 minuter kändes det i benen att vi hade fått dagens motion men det är en skön känsla och givetvis så är det ju inte heller någon som tvingar ut mig på dessa vandringar- jag tycker helt enkelt att det är roligt att motionera tillsammans med hunden medan jag aldrig lärde mig att gilla gymmet under de ändå väldigt många månader jag försökte att uppbåda entusiasm för att gå dit. Det var och förblev tråkigt och ett nödvändigt ont.

Efter vår långpromenad åkte vi till stallet för att mocka och fixa lite med Archies foder och jag passade då på att ta på Soya hennes ”pyjamas” som jag ju köpte just för detta ändamål- dvs när hon måste ligga i bilen och det är kallt.

Själv tycker jag givetvis att hon är bedårande i sin outfit!

Efter middag (hemmagjord pizza) och lite vila åkte vi till stallet en andra gång- nu för att skritta ut med stallkompisen Ri (Livs ena häst) och hans medryttare Ida.

Det var aldeles vindstilla under den timme vi var ute och det var en alltigenom skön tur i snön.

Nu misstänker jag att Soya kommer att sova resten av dagen efter ca 3 timmars snö-gående och jag kommer själv nog inte att göra så många knop heller :).

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Soya är jättesöt i sin pyjamas. 😀 Och hon behöver den med stor sanolikhet när hon ligger sitlla i bilen. Mina töser kan värma varandra när de är i bilen. Jag har en röd kappa som går ner långt på benen som Zahra ibland har när vi åker. Hilda vill inte ha något på sig, men som sagt dår värmer hon sig på Zahra.
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ulla och Görel:
    Inte nog med att Soya är så söt i sin pyjamas- hon verkar dessutom gilla den.
    Och jag förstår henne- fleecetyget är otroligt tjockt och mjukt- ett riktigt kvalitetstyg.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>