Lördag- jag är nog lite/ mycket galen ändå

Skåne är ett knepigt landskap vad gäller vädret- igår morse minus 6 (fy fasen vad jag frös efter att jag hade ridit….) och denna morgon plus 4 grader ?!?!?

Till råga på allt har det regnat (!) och ni kan ju bara tänka er kombinationen regn på snö- det kan bara sluta på 2 sätt: som isgata eller blask och jag vet ärligt talat inte vilket som är värst.

Dock fick jag uppleva bägge delarna så att det räckte och blev över i morse för ni vet ju hur jag funkar: har jag bestämt något så har jag bestämt något- planer är inte till för att ruckas!

Och eftersom jag ville springa på Skryllegården idag så åkte jag dit trots att jag fruktade det värsta- med all rätt skulle det visa sig fast inte riktigt så som jag befarat.

Jag trodde att det fanns risk för mycket hala löpslingor men det hade jag inte behövt oroa mig för, ha ha….

Det var bara bilparkeringen som var så snorhal att jag fick klamra mig fast i takräcket, bagageluckan och allt annat som det gick att hålla sig i medan jag försökte gå runt bilen för att släppa ut Soya.

5-kilometersslingan som jag sprang 2 varv på var inte det minsta hal minsann, nej…den var fullständigt dränkt i smält snö och jag ljuger inte om jag säger att mina skor var genomvåta efter ungefär 20 meter.

Det var verkligen underbart (NOT NOT NOT) att springa i över en timme med dyngsura skor och i vatten/ smält tung snö men jag behövde i alla fall inte vara rädd för att halka- bara att förfrysa fötterna eller nåt….

Givetvis mötte jag inte en enda människa någonstans- vem springer frivilligt i vatten mer än en knäppgök (läs: jag)?

Nu är det hur som helst ljuvligt att sitta nyduschad, med en god frukost framför sig och med värmefläkten på ”fullt blås”. Alla mycket våta (och då inte bara av svett….) kläder ligger och snurrar i tvättmaskinen och Soya, mätt på blodkorv och trött av vattengympan, ligger ihoprullad och snarkar i soffan :)!

Hade ni sett mig försöka förflytta mig över denna parkering hade ni gapskrattat- en kvinnlig Charlie Chaplin; det var jag det!

Mimmi ser fundersam ut…hur ska hon hoppa upp i bilen när hon måste ta sats från en isgata?

Jag lyfte faktiskt in henne i bilen så behövde hon inte fundera mer på det:).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jag kan se dig framför mig när du tar dig över parkeringen. Tror att skridskor hade varit bättre än vanliga skor. 😉
    Gissar att en okopplad hund är bättre än två kopplade på den parkeringen. Fast de skulle nog vara som Bambi på hal is de också.

    Här har det inte regnat, mer än att snön inehöll lite regndroppar på förmiddagen. Så vägen var mer slirig än isig, men med två busiga whippar i koppel så var det lite besvärligt. Särskillt som Hilda brukar springa runt mig i cirklar. Vet inte hur många gånger jag får kliva över kopplet på varje promenad. Men att ha okopplade hundar på vårt promenadstråk är inte att tänka på, med katter, harar, rådjur och skator som hundarna gärna vill jaga och där till taggtråd som de kan fastna i. Sedan har ju Zahra en passion för att jaga bilar. 🙁 Särskilt Volvo kombi.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Du har rätt: att gå över en sådan parkering med en kopplad hund hade varit fullständigt livsfarligt! Ett ryck och så hade man legat på marken :(!
    Jasså din hund kan skilja på bilmärken! Det var skickligt minsann! Soya är precis tvärtom; heeelt ”lost” när det gäller olika bilar.
    Jag brukar ju parkera på en viss plats vid stallet och det spelar ingen roll vilken annan bil som ställer sig där så springer Soya dit och ska hoppa in.
    Antingen tror hon att det är min bil oavsett modell och färg eller så vill hon helt enkelt åka hem med vem som helst :)!

    Svara
  3. Anonymous

    Jag tror de hör skillnad på ljudet. 😉 Fast Zahra brukar faktiskt oftast gå till rätt bil när vi är någonstans. Fast ibland vill hon byta upp sig till något bättre. ;-D
    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>