Mer lördag- snö-tö

Som jag nämnde i föregående inlägg har vi haft riktigt tö-väder i mina trakter idag- först regn och sedan sol gjorde att stora delar av snön försvann men lämnade efter sig obehagliga is-ståk här och där.

Så här såg det ut på väg till stallet vid 14.30-tiden.

Och så här såg det ut när jag kom fram till stallet. Jag tror inte att det syns så bra på bild men stallägaren kom i morse på den eminenta idén att strö över asfalt-kross över de värsta isbildningarna och det visade sig vara väldigt effektivt. Innan dess kunde knappt vi människor ta oss fram, för att inte tala om obroddade hästar.

Även om det fryser på igen så kommer ju asfalt-krossen att finnas kvar som ett strävt underlag så det var som sagt väldigt bra att detta gjordes.

Den vackre springaren (fast jag får verkligen hoppas att han inte sprang i hagen idag) mötte mig när jag kom fram.

Som synes; inte det mest optimala underlaget att fördriva hagvistelsen på.

Måtte ”skiten” smälta bort helt fort som ögat och inte återkomma!

Idag stod tömkörning på schemat och det var lika roligt som vanligt. Archie är så duktig och idag fick han efter ett tag riktigt rejäl fart i galoppen och såg mycket härlig ut.

Det blev även lite sidvärts utmed långsidorna och också här flöt gossen på både framåt och åt sidan utan att det såg det minsta ansträngt ut.

Här skulle jag egentligen publicera några riktigt kassa tömkörningsbilder till men de råkade jag radera bort så de får väl vänta till något inlägg längre fram.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>