Tisdag- nya skor, gamla broddar

Idag fick Archie nya skor men ett missförstånd gjorde att han aldrig fick på även de permanenta broddarna jag hade sett fram emot i några veckor.

Min hovslagare har varit utomlands tills nu och de gamla skorna hade inga uppborrade broddhål så jag har inte kunnat brodda under den senaste tidens istid vare sig jag hade velat eller ej.

Och jag VILL inte brodda- jag ville ha de behändiga permanentbroddarna men när det nu blev som det blev fick jag gå till plan D typ- dvs något jag verkligen inte trodde jag skulle behöva göra.

Det var bara att leta igenom varenda ställe där jag förvarar hästgrejer för att slutligen hitta mina halvrostiga broddar från 1800-talet som jag inte använt under detta århundrade.

Nu har jag behandlat dessa järnklumpar med rostlösare så det är bara att hoppas att jag får i eländet imorgon- nu när jag i alla fall har broddhål att stoppa dom i.

Dagens tömkörningspass gick i alla fall fint och imorgon tycker jag nog att den vackre kan ha gjort sig förtjänt av en vilodag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Absolut Åsa!
    Fast jag vill ha i broddarna så fort det går- innan broddhålen fylls av asfaltkrossen som ligger utslängd över hela stallbacken.
    Men visst: funkar det inte med mina gamla broddar (jag provar direkt imorgon innan hagutsläpp) får jag givetvis ta mig det extra besväret att åka och handla- det är inte kostnaden utan det lilla omaket jag drar mig för.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>