Onsdag- vilken VÄRME!

Ja, i alla fall om man jämför med gårdagskvällen!

Förvisso var det – 22 tidigt i morse men när jag körde hem från stallet ikväll var det bara – 3.

Tänk om temperaturen kunde stiga med lika många grader till imorgon- då hade vi haft + 17 grader, dvs nästan sommarvärme :).

Jag funderade idag över varför vi är så många som är både halvchockade och mer eller mindre missnöjda med rådande väder trots att det ju faktiskt är VINTER, dvs helt naturligt med snö och kyla.

Min teori är att i alla fall vi skåningar blivit så vana vid milda vintrar utan att man vissa år knappt skymtat en snöflinga att vi nu tycker att det är nästan konstigt när snön, som vi tycker, ”ställer till det”.

Själv tycker jag lite synd om de yrkesgrupper som lär gå en del minus på vädret, exempelvis alla tränare vars elever uteblir från träningar eftersom de inte kan ta sig dit.

Förhoppningsvis är detta något man som instruktör, framför allt om man har detta som sin enda inkomstkälla, har budgeterat i förväg.

Archie hade en planerad vilodag idag och det kändes faktiskt bra med tanke på den låga temperaturen i morse.

Jag tycker inte att jag är lika ”klemig” med att täcka honom i tid och otid som många andra jag ser som skrittar med dubbla täcken inomhus, rider med ländtäcke när det är +15 grader ute osv men idag fick han faktiskt ha TRE täcken på sig.

Eftersom det inte är jag som sköter utsläppet vet jag aldrig i vilken hage han hamnar eller hur länge de går ute när det är så här kallt så jag valde det säkra före det osäkra. Att stå i en liten rasthage utan mat när det är så kallt kräver lite varmare outfit än vid gående i stor gräshage- jag får bara hoppas att Archie inte fick träningsvärk i ryggen av denna extra tyngd av tjocka täcken :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>