Torsdag- näst sista dagen
Idag, på årets näst sista dag verkar det som att de flesta människorna valde att ta ledigt och hålla sig inomhus.

Gatorna var väldigt folktomma och även på jobbet var det lugnt- skönt!

Jag kunde sluta lite tidigare som jag tänkt och hann komma till stallet medan det fortfarande var ljust vilket var en förutsättning för dagens planerade hästaktivitet- longering i snö.

Idag blev det 5+5 minuter i trav, därefter skritt i 2-3 minuter på fast underlag och därefter nya 5+5 i lite djupare snö.

Archie verkade fullständigt oberörd av sitt otroligt flotta travande men så var snön inte heller jättedjup och hans kondis har dessutom alltid varit utmärkt.

Oaktat ovanstående vill jag ändå ta det liiite lugnt så här i början, hellre det än att få en överansträngd häst.

Om snön ligger kvar, och inget talar i dagsläget för motsatsen, hoppas jag kunna ägna mig åt denna träningsform på en regelbunden basis då detta verkar vara det enklaste sättet att få Archie att verkligen lyfta på benen rejält :).

När jag kom hem var det dags att motionera nästa djur och maken och jag tog med henne till Skrylle för en långpromenad.

Nu 3 dagars ledighet- hurra!!!!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Ulla

  Jag beundrar verkligen din energi! Har du sprungit nånting tidigare eller är det ett nyfunnet motionsalternativ?

  Förr (ganska många år sen;-))så sprang jag flera ggr i veckan och sprang då milen på under 50 min. Skulle gärna börja igen men det tar emot även fast jag förstår att min ridning skulle förmodligen bli bättre!

  Jag önskar dig och din familj ett Gott Nytt År och ser fram emot många informativa och trevliga inlägg nästa år!

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  Ulla:
  Då har du varit en riktig snabbspringare!

  Själv har jag inte löptränat tidigare, har alltid tyckt att det är både tråkigt och jobbigt. Gick på gym ganska länge men fick aldrig känslan att det var kul- bara ett nödvändigt ont.

  Så tycker jag fortfarande om löpningen men jag ser fler fördelar idag som gör det värt slitet: hunden får motion, jag blir inte trött när jag rider, jag bibehåller min figur 🙂 osv.

  Något jag är väldigt stolt över är faktiskt just min karaktär: när jag MÅSTE kan jag gå över eld och vatten och mer därtill.

  Som jag skriver om i dagens inlägg har tankten på att sälja Archie väckts. Innan jag ens funderar vidare på detta vill jag känna att jag gjort ALLT i min makt för att vi ska fungera som ekipage och det är där löpträningen till största delen kommer in.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>