Speciella annonser del 247, en prisfråga

Denna annons tycker jag är ett utmärkt exempel på ett ämne jag tänkte belysa lite i ett inlägg i nästa vecka, prissättning.

En del människor verkar inte ha det minsta realistiska hum om vad saker och ting är värda vilket nästan alltid blir till deras nackdel då deras produkt antingen förblir osåld pga för högt pris eller säljs direkt men hade kunnat säljas mycket dyrare om säljaren bara hade begripit vilken guldklimp han/ hon sitter på.

I denna annons fall dristar jag mig till att påstå att säljaren kommer att få mycket svårt att få sålt sin sadel för begärt pris:

http://www.blocket.se/stockholm/St_bben_Siegfried_31848810.htm?ca=23_11&w=3

Denna sadel ser nämligen i alla fall på bild nästan identisk ut med en sadel jag försökte sälja för ganska exakt år sedan.

Eller…jag ska inte säga ”försökte” för jag lyckades till slut men det tog ganska många veckor, flera annonser och min sadel såldes för 800:– medan denna person begär 4000:–.

Sedan beskrev jag min sadel som i ”bruksskick” medan denna säljare anser att sadeln är ”toppenfin”- någon jag definitivt inte skulle skriva under på.

Stübben-sadlar har nämligen en förmåga att bibehålla sitt skick i väldigt många år så en så här (i mina ögon) sliten sadel är definitivt ingen ungdom.

Min sadel var alltså ca 30 år gammal (!!!) och såg ut som sadeln på bilden och hade dessutom inte ändrat sitt utseende det minsta de 10 senaste åren.

Ja, ja…det är bara att önska denna säljaren bättre lycka än vad jag hade :)!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Åsa

  haha, fjollträsk-priser 😉
  Men jag tvivlar på att hon får de pengarna ens i sthlm, den är för sliten. Säkert inget fel på den som sagt, men ingen dyrgrip. Det går ju mode i sadlar också..

  Svara
 2. Cecilia Lindberg

  Den där sadeln skulle jag knappt vilja ha gratis ens en gång… Låter inte klokt, priset!

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Cecilia:
  Ha ha, instämmer! Annonsören skrev att det var en skön sadel men just Stubben är ju kända för att vara ganska hårda (det är väl därför de håller så länge:)).

  Svara
 4. sofia

  Ja nog går det mode i sadlar alltid!! MEN jag har själv en stübbensadel som köptes på slutet av 90 talet och jag tycker den ser bra ut. Dock var faktiskt inte sadeln i annonsen i bra skick enligt mig….den var lite luggsliten om man säger så!

  Skulle jag köpa en ny så har jag faktiskt tittat på nya stübben. MEN i dag ska ju ”ALLA” ha akademisk svindyr adel som näst intill är mer värd än många hästar som dom köpt…. så nog går det mode i sadlar alltid ;o)

  Man ska inte välja sadel enligt mode tycker jag utan man välder den sadel som passar HÄSTEN!! (OM du frågar mig ;o)

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Jag instämmer (så klart!) i att det viktigaste när man köper en sadel är att den passar hästen MEN också ryttaren.

  En icke-optimal sadel kan påverka sits, inverkan osv hur mycket som helst.

  Sedan vill jag helst ha en sadel med i alla fall ett hyfsat andrahandsvärde, ifall man skulle vilja/ behöva byta efter ett tag.

  Nu är begagnat-marknaden så enorm att jag inte skulle vilja riskera att stå med en oanvändbar men osäljbar sadel.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>