Söndag- underbara söndag

Måste upprepa gårdagens rubrik- helt enkelt därför att även denna dag innehållit så mycket mysigt och roligt med min familj.

Jag inledde söndagen med att springa den sedvanliga milen i Skrylle för att därefter (efter ombyte inne på en toalett) köra direkt till Dalby (en sträcka som tar knappt 10 minuter med bil) för att träffa Bodil och salukin Salli.

En lustig grej med min nyvunna bekantskap med Bodil är att hon hade häst och hopptränade för vår ridskolechef Jana Wannius när jag var i de senare tonåren.

Under tiden jag ägde Heron skildes våra vägar för att inte sammanstråla förrän jag köpte Soya (dvs ca 20 år senare) och av en slump mötte Bodil och hennes saluki på en hundrastplats vid ridskolan.

Och nu har vi alltså båda var sin vinthund- två tjejer som dessutom kommer väldigt väl överens. Verkligen kul!

Efter ca 1 1/2 timmes promenad med våra doggys körde jag till stallet för att fixa med mockning och foder- Soya hade då sprungit lös i sammanlagt nästan 3 timmar och sa inte mycket på hemvägen :).

När allt hos Archie var avklarat och jag hade konstaterat att han såg nöjd och glad ut i sin gräshage körde jag hem för dusch och därefter vidare färd mot Malmö tillsammans med maken.

I stora staden avnjöt vi en restaurangmiddag innan jag åter körde till stallet; denna gången för att rida.

Archie tyckte att vi skulle avsluta veckan på bästa tänkbara vis; han gick så fint så fint hela passet och en fd stallkamrat som inte sett Archie på några månader påtalade att galoppen nu ser myyyyyycket bättre ut. Även om jag så klart också tycker detta är det aldrig fel att få höra det som en spontan kommentar från någon annan.

Nu ska jag faktiskt bara ta det lugnt resten av dagen- jag tycker att jag är väl värd att umgås med min älskade soffa :).

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>