Oärliga (häst)människor

Alltid skönt när folk som är oärliga åker fast!

Jag har genom åren stött på en hel del så kallat långtidssjukskrivna och förtidspensionärer som kunnat jobba hur mycket, länge och hårt som helst bara lönen har varit ”svart” och arbetsuppgifterna sådana som hade med deras hästintresse att göra.

Svårt för seriöst folk att konkurrera på lika villkor så klart och dessutom allmänt ”stötande”- tycker jag i alla fall.

Sedan behöver man inte låsa in sig i ett rum och inte lyfta ett finger någonsin bara för att man är sjuk- tvärtom mår man oftast bättre av LAGOM aktivitet men att exempelvis mocka 20 boxar och fodra till 3-dubbelt så många hästar eller att bygga hagar dagarna i ända kan väl ändå inte anses falla inom kategorin ”lite lätt stimuerande arbete för långtidssjukskrivna”?

Nu är det ju inte bara hästfolk som ibland luras på detta vis- tro mig….jag har sett en hel del även å yrkets vägnar- men trist är det oavsett.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Ulla

    Det som är mest förvånande är att dom som gör så här tror att dom inte ska bli upptäckta! Jag fattar inte att dom vågar??!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ulla:
     
    Jag både håller med dig och inte :).
    För du ska veta en sak och det är att (i alla fall enligt min erfarenhet) folk är OTROLIGT ovilliga/ fega när det gäller att anmäla fuskande medmänniskor.
    Man VET till 100% att någon får ut olika bidrag på felaktiga grunder men man vill inte lägga sig i, vara taskig, man orkar inte bry sig, man skiter i vilket osv osv. 
    Så sådana här bedrägerier kan säkert pågå ”hur länge som helst” eftersom ingen anmäler och flera kanske dessutom drar fördel av den fuskande personen (dvs utnyttjar denne för egna syften- exempelvis som billig arbetskraft).
     

    Svara
  3. Ullis

    Fast att folk inte skulle våga ”skvallra” håller jag inte med dig om. Ibland har faktiskt skvallrandet tenderat gå för långt, för att man tror sig veta mer än man gör.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>