Fredag- vilodag helt enkelt

Idag har det inte blivit mycket gjort på hästfronten- Archie har haft vilodag och därmed även undertecknad.

Det blev förvisso de sedvanliga 2 stallbesöken, ett innan och ett efter jobbet, men tiden där blev kort, ca 30 minuter per gång.

I eftermiddags blev det täckesbyte, bortplockning av några bajshögar, påsättning av back on track-skydden, iordningsställande av foder samt genomgnuggning och borstning av hela hästen- sedan var tiden ute och dags för mig att åka hem.

Trevlig helg!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Hej!
    Varför har Archie Back on Track-skydd i boxen? Har han på alla fyra?
    Hälsn Malin

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Malin:
    Började använda dom regelbundet efter hältan under sen-hösten, dels då pga hältan och senare delvis som skydd mot broddarna som han stod med dygnet runt i 7 veckor (inte en skråma).
    Även om det kanske inte hjälper ett dugg och är helt onödigt är jag just nu i det stadiet att jag gör väldigt mycket för att försöka hålla Archie fräsch.
    Vet inte ens varför han var halt (kotan vänster fram) men om ökad värme i benen (som skydden absolut ger) kan få honom att förbli ohalt så får han ha sina skydd.
    Har tom köpt skydd med magneter i efter tips på bloggen men de ska man inte använda så många timmar som Archie ofta står med back on track-skydden. Magnetskydden har han på några timmar/ gång och inte varje dag, back on tracken har han på 10-12 timmar/ dygn nästan dagligen.
    Jag kan inte säga att skydden är bevisligen bättre än lindor+ paddar men de är mycket smidigare att hantera i alla fall och enligt min uppfattning helt ofarliga (men å andra sidan kanske tämligen verkningslösa?).
    Jag använder förresten bara skydden fram- Archie har, ta i trä, aldrig haft problem med bakbenen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>