Söndag- läsning, shopping, klättring, god mat och mycket mer



Archies uppfattning om hur man leker med kompisen i hagen bredvid. Vet inte om Bobbo, ”den drabbade” håller med :)!

Även idag har jag hunnit med massor känns det som!

Började morgonen med att läsa ut ”Paganinikontraktet” som var riktigt läsvärd och begav mig sedan till stallet där Archie redan hade släppts ut av Elinor som hade jouren.

Mockade och gjorde i ordning fodret och körde sedan till My One- en djuraffär som hade utlovat rea.

Jag handlar väldigt sällan och då bara om det är något jag verkligen behöver och/eller det är otroligt prisvärt- jag har så mycket kläder och hästutrustning att jag skulle klara mig lääääänge utan shopping.

Men idag blev det ett nytt, vitt tävlingsschabrak (Eskadron), alla schabrak som jag redan har är lite halvslitna och inget jag vill ha på tävling om jag inte måste.

Samma med min ridjacka som börjar se trist ut- den ersatte jag också idag med en enkel dito som det var 50 % rabatt på.

Lika stor rabatt hade man på fårskinnsfodrade ridskor med stålhätta och jag slog till även på dom.

Åkte därefter till en annan djuraffär (Arken Zoo) där man hade ett förmånligt erbjudande på ett hundfoder (Precept Endurance) som jag ville prova.

Köpte fodret och det slukades snabbt vid första utfodringen hemma så det verkar lovande.

Soya äter annars ”Lone Star” men affären som säljer detta har numera bara öppet 2 kvällar i veckan så jag kände att det blir lättare att handla någon annanstans.

Nästa punkt på dagens agenda var ett besök i föräldrahemmet och när även det var avklarat åkte jag och Soya till stallet för gemensam uteritt.

Vädret var kallt men soligt och vi hade det lika mysigt som vanligt.

Vi klättrade en del, Archie mer än Soya som smart nog har fattat att man kan sitta högst upp eller längst ner på någon backe och titta på medan andra arbetar.

Efter lite drygt en timme var vi tillbaka i stallet och kunde kort därefter köra hem.

Hemma väntade maken och Wiener-snitzlar från ”Två Kockar”, en restaurang som vi hämtar mat från ibland.

Nu återstår tårt-ätning (maken fyller år imorgon) och sedan tänkte jag vara huslig och laga en stor köttgryta till kommande jobbluncher.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Åsa

    Hej!
    Är själv väldigt intresserad av foder, ”trots” det har vi bara haft 2 olika foder sen 2001 då jag köpte min första whippet. Från 2001 till början på 2009 körde vi Royal Canin 4300 sen efter det bytte vi till Robur Performance..Vi har alltid varit supernöjda 😀 Argumentet vi hade när vi bytte var att vi ville ”gynna” ett svenskt foder men att det skulle vara likvärdigt med RC. Efter tips av en whippetuppfödare provade vi detta och upplevde snart en markant förbättring av både pälskvalité och ”avförings-status” .. Varför ville du prova just detta foder?
    PS.Killarna saknar sin tjej…;-)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    När vi köpte Soya frågade vi helt enkelt vilka foder uppfödaren rekommenderade.
    Fick svaret ”ANF, Precept och Lone Star”.
    Avråddes från billiga foder då man får ge mer och kvalitén är tveksam- våra snabbspringare kan ju inte föda sig på vilken skit som helst och både orka springa och hålla hullet.
    Har varit nöjd med Lone Star och tror Precept blir bra också.
    Du har ju själv sett min kines- blankare päls går ej att finna och orken är det inget fel på:)
    Att hon är en snigel på rundbanan tror jag tyvärr inget foder i världen kan ändra på :)!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Eftersom ”vi” (läs: mest maken) drygar ut Soyas mat med bland annat skinka från Konsums delikatess-disk 🙂 varar en stor säck torrfoder så länge att jag hinner glömma vad den kostar ( och det är tämligen ointressant då det är så drygt).
    Men jag vet att Lone Star kostar under 500:- men troligen över 450:-.
    Precept kostade 99:- för 3 kilo men det var ett väldigt förmånligt extrapris, minns ej vad de stora säckarna kostade (runt 500:- kanske?).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>