Dagens (lektionspris)fråga

Idag blir det inte ett ”traditionellt” inlägg från mig utan mer ett önskemål att ni ska svara på nedanstående frågor. Era, förhoppningsvis, många svar kommer däremot att resultera i ett, tycker jag själv i alla fall, intressant inlägg imorgon.
 
Så:
 
Vad betalar ni för era ridlektioner? Gäller det hoppning eller dressyr? Rider ni ensamma eller i grupp? Vet ni vad er tränare har för utbildning/ tävlingsmeriter? Vet ni hur länge tränaren har varit aktiv som tränare?

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. rackemarie

  550 kronor för 45 minuters enskild träning för A-tränare (och dessutom ”Fellow”). Tror att en del kan vara ersättning för resa också då tränaren kör egen bil ca 20 mil enkel resa. Vi är minst sex ekipage per träningstillfälle och tränaren kommer en gång/månad. Däremellan tränar vår stallägare oss, men det är ett vänskapspris och inte så relevant.

  Svara
 2. Linda

  Jag betalar 250 kr för 1 timmes privatlektion i dressyr. Rider alltså själv.

  Min tränare är auktoriserad C-tränare, S:t George dressyrdomare, tidigare tävlat/ridit svår dressyr, har varit aktiv tränare i Frankrike i 16 år.

  Jag har under årens lopp ridit för både A- och B-tränare, ”Fellow” och beridare men ingen kan mäta sig med min nuvarande tränare i engagemang, ”blick”, noggrannhet och det absolut viktigaste; Grundridningen!! Många har provat rida för denna tränare men inte ”stått ut” med att inte ”få göra något” eller ”ta i hästen”. Här får man absolut inte använda händerna. Inte heller göra några rörelser alls innan grunderna sitter.
  Enda nackdelen med denna tränare är att hon inte själv kan sitta upp på hästen pga en skada som innebär livslångt ridförbud.
  Har provat rida för ”din” NN och inte ens hon är i närheten av de mkt positiva egenskaper som min tränare har ;). Detta trots att NN själv är aktiv svårklassryttare, B-tränare och utbildad beridare. Inget ont om NN, hon är en oerhört duktig ryttare men som tränare finns en del att önska. Ja, jag vet att du är mycket nöjd med henne ;).

  Svara
 3. Anonymous

  250 kr för dressyr. Då rider jag ensam. Hon har tagit sin unghäst från oinriden till Msv dressyr!

  Svara
 4. Minstral

  Rider jag ensam, ett rent dressyrpass oftast, betalar jag 250. Sen rider jag i en fegishoppgrupp med likasinnade och då betalar jag 150 när vi är tre eller fler och 200 om vi är två.

  Min tränare har gått hippologen och har ett utbildningsstall, jag fick tag på henne genom att fråga massa människor om en riktigt bra tränare. Har nog aldrig hört någon säga annat än positiva saker om henne.

  Hon tävlar en hel del men är inte uppe i de allra högsta klasserna eftersom hon har unghästar, det är ju hennes grej:)Tränar och visar hästarna på bruksprov och premiering.

  Kan bara säga att hon är superbra, ska träna ikväll faktiskt:)

  Svara
 5. Trasselkvast

  300 för dressyr för B-tränare, 185 om vi rider två. Varit aktiv inom hoppning i många år, ”skolade” om till dressyr sen. Tränat i 20 år. Har tränat för henne i fem år nu. Mkt nöjd med henne tidigare med alla de hästar jag haft (tränade för henne även på tidigare boende), dock inte lika nöjd nu då jag upplever att hon stressar lite med Tilly. Finns dock ingen annan på rimligt avstånd.

  150 för hoppning, men då rider vi i grupp om 3-4, vilket är okej i hoppning eftersom man ändå inte kan hoppa oavbrutet i en timme. Hon rider svår klass själv och driver ridskola. Vet ej klassningen på henne.

  Och så 150 för hoppning, fd svårklass ryttare, dock inte ridit själv på många år, samma upplägg på lektionerna. Men hon är bäst! Saklig och grundinriktad, till skillnad från den andra som är mer tävlingsinriktad – inget fel i det förvisso.

  Svara
 6. Anna-Kajsa

  380 kr för 45 min dressyr enskilt hemma hos tränaren (jag rider oftast sist på kvällen, så lektionen håller på tills vi är nöjda, inte så knussligt med minuterna). Tränaren är landslagsryttare med internationella meriter och har arbetat som ridlärare/ridskolechef/tränare i hela sitt liv – en utmärkt pedagog som brinner för att lära ut. Jag är osäker på tränarnivån dock.

  Svara
 7. Erika

  Har gett från 150-250kr privat lektion både i hoppning o dressyr. 🙂

  Men vet vissa som ger 350kr för 30 minuter för A-tränare.

  Svara
 8. Anonymous

  Betalar 300:- för 45 min privatlektion i dressyr för C-tränare som utbildat och tränat flera hästar tom Grand Prix.
  Tränaren kommer hem till oss.

  Svara
 9. Prick

  B-tränare hoppning: 250:- grupp om 4-5st.
  A-tränare fälttävlan 400:- grupp om 5-6st (inkl del av resa).
  C-tränare dressyr 300:- enskilt.

  Hoppningen pågår drygt en timme, dressyren ca 45 min.

  Anläggningsavgift tillkommer med 50-80:-.

  Svara
 10. Anna-Kajsa

  Intressant… Jag har alltid ansett att min tränare är mycket måttlig i sin prissättning – och hon är definitivt prisvärd.

  Svara
 11. Anonymous

  Månads-dressyrtränaren hos oss kostar 300 kr för 40 min enskild ridning, med kvitto. Hon är C-tränare med egna meriter upp till svår dressyr. Mycket pedagogisk och väldigt omtyckt av alla åldrar, kommer var 4-6 vecka.

  Veckotränaren är Msv-domare och tar 200 kr för 30 min enskild ridning inkl. resa 3 mil enkel, även hon med kvitto. Dessa tränare kompletterar varandra mycket bra.

  Ingen av dessa har dock instruktörsjobbet som enda inkomst – kanske därför de kan vara så billiga?

  Hopp-månadstränaren tar 350 kr per pass plus resa(håller på tills man är klar) och han har instruktörsjobbet som huvudinkomst.

  /Nina

  Svara
 12. Trasselkvast

  Ska kanske tillägga då att B-tränaren i dressyr för 300 kr/h är vit och med kvitto, de två hopptränarna för 150 kr/h är garanterat svarta, jag har aldrig begärt kvitto.

  Min B-tränare i fälttävlan tar 300 kr/h plus anläggningsavgift, han är också vit, men får det väl att gå ihop med att vi alltid är fyra eller fler.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>