Bra köp (till hästsvansen) och ett Ullaredstips

Ovan ser ni måhända inte en av de dyraste hästprodukterna men i alla fall enligt mig en av de mest användbara :)!

Hurra för denna spray som gör att man lätt kammar ut svansar som annars riskerar att reduceras långt mer än man önskar genom att diverse borstar sliter av de hoptvinnade håren.

Och ni vet väl hur många år det kan ta innan en söndersliten svans växer ut ordentligt igen :(.

Just detta märke, Foxfire, är inte det billigaste men här får man inte låta snålheten bedra visheten.

Detta misstag gjorde jag själv en gång och köpte en blå 1-litersflaska (tror att märket var Emin) som var mycket billigare men vad hjälpte det- det var som att hälla rent vatten på svansen, läs: noll effekt!

Och även om en del av er kanske börjar tröttna på mitt Ullareds/ Gekås-tjat måste jag bara berätta att medan denna spray kostar 199:– på tex Hööks så kostar samma produkt halva priset på Gekås, dvs 99:–.

Som en parentes bevisar väl detta bara vilket prispåslag vissa butiker gör men som sagt; mycket prisvärt på Gekås!

8 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Jag håller med om att foxfire är bäst! På Equitana var det en försäljare som hade en hel vägg fylld med foxfireflaskor, så den är uppenbarligen populär i Tyskland med.

  Svara
 2. Minstral

  Haha, jag gjorde samma misstag som du och köpte Emin. Var det något annat än vatten i den flaskan???

  Prövade TIB för ett tag sen då ungefär lika många talar varmt för den som för Foxfire. Men jag gick tillbaka till Foxfire igen. Har hittills inte hittat någon som är bättre:)

  Svara
 3. Minstral

  Fast 199 har jag aldrig sett den säljas för, brukar ligga på 129 har jag för mig.

  Svara
 4. Linda

  Jag tycker Sjöbogårdens spray är super. Den säljs på ÖoB för ca 60 kr för 1 liter.

  Svara
 5. Birgittas hästsida

  Minstral:
   
  På Hööks kostar Foxifre 199:– (kolla deras hemsida om du inte tror mig :)), i foderffären i Staffanstorp (Vid Svenska Foder) kostar Foxfire just nu 129:– som erbjudande, står att ordinarie pris är 179:–.
  Så det är ändå en viss skillnad mot Gekås ORDINARIE pris, 99:–.

  Svara
 6. rackemarie

  Jag har heller inte hittat något bättre än Foxfire. Andra märken är antingen verkningslösa eller blir kladdiga. Kanske en Ullaredssväng vore lönsamt och en trevlig utflykt med döttrarna nu under våren. Maken lämnar vi hemma som hundvakt. Han har svurit på att aldrig sätta sin fot i Ullared.

  Svara
 7. Hille

  Jo, Carr & Day Martin är flera gånger bättre än Foxfire (finns en för päls och en för Mane & Tail, men jag tror inte det är någon skillnad, jag kör Mane & Tail över hela hästen), dock inte helt lätt att hitta. Tror Gekås slutat sälja den nu, men de gjorde det ett tag. Effekten är bättre och sitter i mycket längre.

  Prova så får ni se!

  Svara
 8. Birgittas hästsida

  Marie:
   
  En utflykt med döttrarna tycker jag absolut att du ska unna er. Tjesnack och shopping brukar vara en lyckad kombination.
  Däremot förstår jag om maken kvarlämnas :).
  Min man hade inte heller beträtt Gekås mark ens under pistolhot och att ha med sig någon som önskar sig bort är helt värdelöst- bättre han är hemma och gör nytta  som hundvakt :).  

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>