Hundägar-Birgitta ryter till (förgäves dock)

Det finns många skäl till att jag är glad att jag sedan flera år tillbaka inte längre bor inne i Malmö och igår kom jag på ett till som jag inte tidigare reflekterat över.

Nu när våren är här ser man ofelbart en hel del valpar ”ute på stan”- valpar som ibland totalt olämpliga människor (olämpliga enligt MIG i alla fall) har köpt oövertänkt och utan att ha den minsta erfarenhet (vilket inte per automatik behöver vara fel för visso) eller vilja att ta till sig kunskap.

Jag har alltid haft svårt för att hålla tyst om jag ser något som retar mig och min mun har ibland varit för stor för mitt eget bästa- det är verkligen inte alltid populärt att vara lagens/ moralens väktare, ordningspolis eller liknande.

Och därför kände jag igår en lättnad över att inte behöva tillbringa så mycket mer än arbetstid i en storstad för att slippa konfronteras med alla dessa idioter till olämpliga hundägare- för man ser av naturliga skäl (en större befolkning) många fler där än ute på ”vischan”.

Det som utlöste mina tankar igår hände på min mycket korta promenad från bilen och hem till min mamma som bor i ett stort flerfamiljsområde.

På denna inte ens 200 meter långa sträcka kom jag att gå bakom en ung kvinna som hade en schäfervalp i koppel. Hunden drog på valpars vis i kopplet och ville nosa på lite allt möjligt och kvinnan drog tag i valpen genom att rycka hårt i kopplet….ja, jag vet inte hur många gånger men MÅNGA!!!

Till slut kokade jag över, gick fram till henne och sa något i stil med: ”Men nu får du ta och ge dig! Nu har du ryckt hur många gånger i kopplet som helst- hur tror du det känns för din lilla valp? SLUTA!!!!”

Kvinnan blängde surt på mig och slet tag i hunden IGEN på ren trots- liksom demonstrativt och då kände jag att detta är en sådan människa som jag hade kunnat göra mig olycklig på.

Djävla idiot rent ut sagt!

Men…vad skulle jag göra? Fick bara gå därifrån efter mitt utbrott som säkert inte hjälpte hunden och att anmäla någon för att de drar sin hund i kopplet…nä…ni fattar själva…

Så tyvärr….bättre att åka hem till sig ute på landet och försöka förtränga alla djur man tycker synd om för ibland kan man tyvärr inte göra så mycket.

Och på tal om idioter: kolla denna länk: http://www.jnytt.se/nyhet/39453/hundvalp-pa-torpa-var-inlast-i-bil-i-tva-veckor

En kommentar

  1. Anonymous

    Bra att du ryter ifrån, det gör säkert nytta, om inte varje gång, så någon gång…

    Förfäras också över alla valpar som dras ut på långpromenader… Hur ska de orka med sånt och hur mår deras leder?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>