Tisdag-i ösregn!

Eftersom jag redan igår hade bestämt mig för att rida utomhus idag blev jag lite betänksam när det började regna precis när jag körde från jobbet till stallet.

Så glad blev jag när regnet upphörde medan jag plockade fram utrustningen och gjorde i ordning Archies mat- jag vill gärna passa på att rida på det jag kallar ”avskavda gräset”- en liten utebana vi har där underlaget nu är jättefint men kommer att bli stenhårt när det har fått torka upp rejält.

Jag hann tyvärr knappt börja trava förrän jag insåg att vädret hade lurat mig rejält- regnuppehållet var verkligen temporärt och kanske en förberedelse inför en riktig kraftsamling, läs: ÖSREGN!

Gissa om vi blev blöta? Svar: JA!!!!

Om det var för att slippa traska vidare i hällande regn eller om Archie bara var på ovanligt medgörligt humör vet jag inte men han gick sååå fint att jag avslutade efter ca 35 minuter.

Turligt nog hade jag inte min sockervaddsflicka med mig- hon hade garanterat smält bort i regnet som hon ju hatar, Archie är av segare virke tack och lov.

Så idag blev det vad jag brukar kalla ”en halvtimmes ridning och en timmes jobb” för givetvis var allting genomsurt efter ridpasset och fick torkas och smörjas.

Nu torkar jag själv upp- vad skulle jag göra utan min värmefläkt :)?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>