Delad (djur)vårdnad

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12838499.abI det moderna samhället är det inte bara barn man har och kan ha delad vårdnad om, det gäller i allra högsta grad hundar också även om det inte gick så bra i just exemplet ovan.

Annars har jag själv en god vän som sedan något år tillbaka ”delar” hund med sitt x- hon har hunden några dagar i veckan och han resten.

Såvitt jag förstår fungerar deras arrangemang friktionsfritt och jag antar att båda ser nyttan i att den andre kan fungera som avlastning och att man inte är ensam om ansvaret för hunden men det är ju inte i alla fall det går så smidigt.

Vill man gardera sig så mycket det går ser man givetvis till att det av alla köpehandlingar och dylikt tydligt framgår vem som äger ett djur- det behöver ju inte handla om just hundar utan kan i minst lika hög utsträckning gälla de oftast långt dyrare HÄSTARNA.

En bekant fick sälja sin tämligen dyra tävlingshäst efter en skilsmässa- både hon och fd maken stod som ägare till hästen och bekanten hade inte tillräckligt med pengar för att lösa ut makens del.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>